„Profesionalna orijentacija i promocija školovanja kroz dualno obrazovanje“.

Na teritoriji grada Čačka, uz podršku Kancelarije za mlade, sprovodi se projekat pod nazivom „Profesionalna orijentacija i promocija školovanja kroz dualno obrazovanje“.
U četvrtak, 8. decembra u sali Muzičke škole u Čačku održano je predavanje o ovim temama na kom je prisustvovalo 150 učenika sedmog i osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, „Filip Filipović“, „Vladislav Petković Dis“ i OŠ „Ratko Mitrović“.
Prvi segment predavanja odnosio se na osnove koncepta dualnog obrazovanja i korake u pristupanju ovakvom sistemu školovanja. U ulozi predavača našle su se Mirjana Kovačević i Ana Stojanović ispred Privredne komore Srbije.


Drugi segment odnosio se na značaj profesionalne orijentacije za uspešniji proces izbora karijere o čemu je govorila Sanja Ranković Ilić, psiholog.
Cilj projekta je da se obezbedi blagovremena i efikasna podrška učenicima završnih razreda OŠ, u kompetentnom izboru budućeg profesionalnog zanimanja i to kroz informisanje u okviru profesionalne orijentacije i pohađanje srednje škole po dualnom sistemu obrazovanja.
Projekat se realizuje u 10 gradova/opština u Srbiji, a sprovodi ga organizacija „Panacea solution“ i Privredna komora Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade.
Zahvaljujemo se, pre svega, Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ na podršci u realizaciji projekta! Takođe, veliko hvala pomenutim osnovnim školama, njihovom rukovodstvu, nastavnicima i učenicima koji su prepoznali značaj projekta i uzeli učešće u istom!

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *