Pršutijadu posetilo 10.000 ljudi: Čačanka iz Mačkata nosi pun džak slanine

U Mačkatu pod Zlatiborom danas se završava Sajam suvomesnatih proizvoda – po rečima organizatora nikada posećeniji, po računici proizvođača nikad berićetniji.

Sajam u Mačkatu posetilo 10.000 ljudi, Foto: V. Lojanica / RAS Srbija
Sajam u Mačkatu posetilo 10.000 ljudi, Foto: V. Lojanica / RAS Srbija

Koliko je tona pršute, slanine, kobasice i ostalih đakonija iz mačkatskih sušara prodato od petka do danas znaće se kad izglagači, a 16 štandova je bilo, podvuku crtu i saberu pazar. Tek procena je da je za ova tri dana kroz sajamsku halu u porti crkve Svetog Ilije prošlo oko 10.000 ljudi.

Iz „glasačke kutije“ u koju su posetioci posle degustacije tradicionalnih specijaliteta ubacivali kupone, glasajući za najbolji štand, danas su izvučena imena četvoro najsrećnijih.

Nagradna igra: Džak pršute otišao u Kosjerić, Foto: V. Lojanica / RAS Srbija
Nagradna igra: Džak pršute otišao u Kosjerić, Foto: V. Lojanica / RAS Srbija

Stamenko Jovanović iz Kosjerića dobio je džak pršute, Suzana Bogićević iz Čačka džak slanine a Elena Mihajlović iz Aleksandrovca džak kobasice. Mirko Gengo iz Goražda besplatno će provesti vikend na Zlatiboru.

Pobednici Sedamnaeste „Pršutijade“ proglašeni su u petak, odmah po otvaranju Sajma. Nagradu za najbolju goveđu pršutu dobio je Ilija Stojanović, a njegov prezimenjak Miroslav za svinjsku pršutu.

Radomir Šopalović proizveo je najbolju slaninu, Dragan Stojanović stelju, a Nikola Brković kobasicu.

Blic / Vladimir Lojanica

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *