Pružimo im podršku: Festival stvaralaštva gluvih i nagluvih u Čačku

Čačak – U nedelju, 20. maja, sa početom u 13 časova, u Velikoj sali Doma kulture u Čačku, održava se 42. Festival kulturno-umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije, u oblasti Dramsko-pantomimskih ostvarenja i modernih igara.

Foto: Savez gluvih i nagluvih Srbije

Na programu su kulturno-umetnička dostignuća gluvih i nagluvih amatera iz:

Kruševca, Smedereva, Sombora, Trstenika, Pančeva, Kragujevca, Novod Sada, Zrenjanina, Pirota, Sremske Mitrovice, Niša, Paraćina, Leskovca, Vranja, Beograda i Čačka.

Čačanskoj publici, toga dana, predstaviće se preko 100 učesnika, gluvih i nagluvih lica.

Takmičare će ocenjivati žiri-komisija, sastavljena od odgovarajućih stručnjaka za festivalski program, koja će pratiti i ocenjivati program, podneti izveštaj i proglasiti pobednike za osvojeno I, II i III mesto za svaku oblast izvođenog programa.

Organizator Festivala je Savez gluvih i nagluvih Srbije, a domaćin Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih u Čačku.

Pokrovitelji Festivala su: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Grad Čačak, Dom kulture u Čačku i UTP Morava d.o.o Čačak.

Ulaz je besplatan, ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane da svojim učešćem, kao publika, daju podršku, kako domaćinu, tako i učesnicima Festivala“, rekla je predsednica Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih u Čačku Zorica Petković.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.