Rekonstrukcija Gradskog bedema do kraja godine, u toku su radovi na uređenju centra grada

Čačak – U budžetu grada za ovu godinu planiran je novac za rekonstrukciju Gradskog bedema, a priprema dokumentacije za raspisivanje javne nabavke je u završnoj fazi, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

– To će podrazumevati rekonstrukciju bedema u postojećim gabaritima, popravljanje kolovozne konstrukcije, izgradnje ivičnjaka, kasnije i nabavke kvalitetnijeg i većeg broja klupa i kanti i kvalitetnije rasvete kako bi i ta lokacija bila završena tokom ove godine u čitavoj dužini od restorana „Belvi” do hale KK „Borac”. Uporedo sa tim radimo i rekonstrukciju prilaznog stepeništa donjem platou što će, zajedno sa radovima na Parku mladosti, koji bi trebalo da traju do 5. avgusta, učiniti da priobalje Morave izgleda mnogo lepše.

Aktuelni radovi u centru grada

Nedavno su počeli radovi na rekonstrukciji platoa kod „Pelivana” gde se uklanjanje postojećih ploča privodi kraju. Ideja je da se centralne gradske površine urede i ulepšaju na zadovoljstvo građana.

– Počeli smo od uređenja prostora oko zgrade Gradske uprave, preko platoa ispred Doma kulture i Rimskog trga i sada smo prešli u deo ka „Pelivanu”. Cilj je da se prostor od Doma kulture do novog objekta Gradske biblioteke poveže jednim lepim i modernim šetalištem i da se ceo prostor oko Gradske rupe oživi, rekao je Bojović.

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.