Saopštenje JKP „Komunalac“: Počelo zimsko održavanje javnih površina


JKP “Komunalac” Čačak je potpuno spremno za početak zimskog održavanja po utvrđenom Programu rada koji podrazumeva čišćenje, održavanje i pranje ulica i trotoara.
Realizacija Programa se ostvaruje putem definisanih zona i vrsta posla, koje obuhvataju kako gradsko jezgro, tako i ostali deo javnih površina na teritoriji grada.
Raspored rada po zonama je objavljen na našem sajtu www.komunalac.co.rs

Od ponedeljka 02.12.2019. godine, sa prvim snežnim danima je pokrenuto je dežurstvo u okviru programa zimskog održavanja javnih površina, a u cilju čišćenja snega i leda sa površina javne namene.

Radiće se po tačno utvrđenim prioritetima, a po nametnutoj dinamici u skladu sa situacijom na terenu.
Za nadzor i praćenje nad izvršenim radovima je nadležno JP”Gradac” Čačak.
Za ove potrebe, naše preduzeće je kroz proces javne nabavke obezbedilo 528 t industrijske soli za posipanje saobraćajnica zaod od čega su početne količine od 128 t već preuzeli JKP “Moravac” i JKP “Gradsko zelenilo”.


Pored industrijske soli, za posipanje trotoara u užem centru grada, saobraćajnica unutar zelenog pijaca i gradskog šetališta će se po prvi put probno korisiti tečni kalcijum – hlorid koji služi za sprečavanje leda na površinama javne namene i to do temperatura od -27℃. Pripremljena je probna količina od 5 m3 . Tečni kalcijum glorid nije agresivan na površinu na koju se nanosi i potpuno je bezopasan na čoveka i životnu sredinu. Nanosi se uglavnom ručnim ili traktorskim prskalicama.

Naše preduzeće je nabavilo savremeno specijalno višenamensko komunalno vozilo, sa grajferom, nošenim posipačem soli, i hidrauličnim raonikom za sneg koje će pored prskanja kalcijum hlorida, posipati industrijsku so i čistiti nanose snega.

Ovo vozilo će se, zbog svojih karakteristika, pored zimskog koristiti preko cele godine, za čišćenje divljih deponija (uklanjanje kabastog, vrtnog otpada, građevinskog šuta), a po potrebi i za pražnjenje podzemnih kontejnera. Nabavkom ovog vozila, značajno se unapređuje kvalitet usluge zimskog održavanja i ostalih usluga u radnoj jedinici „Čistoća“.

BESPLATAN BROJ TELEFONA SA FIKSNIH MREŽA:
0800 300 032
CENTRALA :
032 557 82 02
032 557 82 03
e-mail:
direkcija@komunalac.rs

Vaš JKP “Komunalac”

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.