Šarčević: Časovi na daljinu još mesec i po dana, vreme je za ocene

Za mesec i po dana biće završeno emitovanje časova na daljinu za osnovce i srednjoškolce, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

Foto: Pixabay

On je dodao da učitelji i nastavnici već mogu formativne, opisne ocene da prevedu u sumativne, brojčane ocene.

Ministar je naglasio da se proces učenja na daljinu odvija već pet nedelja, da je zadovoljan tokom nastave, da časove nastavnici sada snimaju od kuće.

„Mislimo da ćemo za mesec i po dana završiti sa emitovanjem časova vezanih za redovnu nastavu za osnovnu i srednju školu“, rekao je ministar za Tv Pink.

Zadovoljan je i kako su nastavnici i učitelji prihvatili formativne modele ocenjivanja i naglasio da već sada formativne ocene mogu da se prevedu u sumativne, brojčane.

„Ocenjivanje će ostati problem za deo učenika, tamo gde nemamo visok stepen digitalnih veština nastavnika“, rekao je Šarčević i dodao da će se koristiti resurse školskih uprava, savetnike i obučenije nastavnike unutar škola.

Kako kaže, ostaće posao vezan za završne i prijemne ispite, da postoji više scenarija, ali je najbolje o tome pričati za četiri nedelje,ali da će se sve raditi u interesu dece.

Upitan da li će školska godina biti završena na vreme, Šarčević je rekao da će biti završena i pre vremena, da je školskim kalendarom predviđeno da nastava bude završena 16. juna, ali da nastava traje i tokom prolećnog raspusta, da su bile nastavne subote i da je tako ušteđeno vreme.

„Ako dođe da se vratimo u škole možemo kvalitetnije da radimo sa manje rizika. Pođednako brinem o interesu dece i roditelja. Nemojte da imate nikakvu paniku. Prilagođavaćemo sistem svim datim okolnostima i nijedno dete neće biti oštećeno“, zaključio je on.

Tanjug / B92

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *