Seoski višeboj u Jablanici predstojećeg vikenda

Turističko-sportaska manifestacija Seoski višeboj održaće se dvanaesti put u Jablanici od 10. do 11. juna. I ove godine organizatori su pripremili bogat program. U subotu 10. juna u 8 časova potpaljivanjem katranice počeće manifestacija Katran dani, a za nedelju 11. jun su planirana sportska nadmetanja.

Program počinje 11. juna u 9 časova dočekom gostiju a zatim sledi kulturno umetnički program. Višeboj će biti svečano otvoren u 11 časova. Ove godine organizatori su promenili raspored takmičenja tako da će prvo biti na programu skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, prevlačenje klička, skok u vis iz mesta, prevlačenje rukom u sunožnom stavu i puzanje uz banderu.

Vreme od 13 časova je rezervisano za radne discipline: ručno prestrugivanje testerom kladarom i ručno struganje dubećom testerom. Tradicionalna konjička trka je planirana za 14 časova.

Za 15 časova je planirano otvaranje katranice i istakanje katrana čime će se završiti demonstracija tradicionalnog pravljenja katrana.

Glavne radne discipline su zakazane za popodne. Prvo će nastupiti jednoprezi i dvoprezi u vuči na vlaci konjskim zapregama, a potom sledi vuča na vlaci volovskom zapregom.
Za kraj ostaje nadmetanja u prevlačenje konopca i proglašenje pobednika u svim disciplinama.

Posetioce očekuje i bogat kulturno umetnički programa narodnog stvaralaštva gde će se igrom i pesmom predstaviti kulturno-umetnička društva, kao i pevačke družine.

Organizator manifestacije je TU Jablanica.

Pokrovitelji:Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Kulturno sportski centar Čajetina

Sponzori:PD „Zlatiborski eko-agrar“, KJP „Zlatibor“ i JKP „Vodovod-Zlatibor“.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.