Štab za vanredne situacije grada Čačka doneo preporuke

Gradski trg Čačak,foto: PressLider

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Čačka, na sednici održanoj 1. jula 2020. godine, razmotrio je situaciju na teritoriji grada Čačka u vezi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID -19, a na predlog Zavoda za javno zdravlje Čačak, doneo je

PREPORUKE

1. Preporučuje se Sanitarnoj inspekciji da intenzivira svoj rad na kontroli sprovođenja Zakona o zaštiti stanovništva od zarazne bolesti (,,Sl. glasnik RS“ br. 15/2016 i 68/2020) i propisa donetih na osnovu ovog zakona.

2. Preporučuje se poslodavcima (pravnim licima i preduzetnicima), da u cilju sprečavanja daljeg širenja zarazne bolesti COVID -19, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga primene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID -19 utvrđene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19 (,,Sl. glasnik RS“ br. 66/2020) i sve druge mere koje propisuje Vlada Republike Srbije i Republički krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa.
Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Čačka, doneo je

ZAKLjUČAK

1. Da JKP ,,Komunalac“ Čačak na Zelenoj pijaci pojača higijenu i dezinfekciju posebno kod tezgi mlečnih proizvoda i preduzme aktivnosti na dezinfekciji otvorenih javnih površina po prioritetima.

2. Da Zavod za javno zdravlje Čačak preko medija informiše građane o značaju prevencije, očuvanja zdravlja i značaju odgovornog ponašanja, a u cilju smanjenja širenja zarazne bolesti COVID-19.

3. Da se, ukoliko bude potrebno, preduzmu sve aktivnosti na pružanju materijalne i tehničke pomoći na ponovnom otvaranju prostora Sportske hale „Mladost“ u Atenici za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zarazne bolesti COVID-19.

4. Apeluje se na građane da se pridržavaju svih mera – preporuka, donetih u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

5. Gradski štab za vanredne situacije će pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim preduzimaće dalje mere.

Komandant Štaba za vanredne situacije
Gradonačelnik Čačka
Milun Todorović

Jedna misao o “Štab za vanredne situacije grada Čačka doneo preporuke

  • 1. jula 2020. at 18:05
    Permalink

    kad sve tako kako je trebalo bi ponovo da vratitepo po ulicama kanistere za dezinfekciju koje smo koristili kao dezinfekciju nasih stanova

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.