Stamatović pozvao na razgovor opozicione kandidate

Informaciju predsedničkog kandidata Milana Stamatovića i pismo upućeno opozicionim kandidatima prenosimo u celini:

Čajetina (Zlatibor), 28.3.2017 – Jedan opozicioni kandidat za predsdnika Republike optužen je da je ubio svog najboljeg prijatelja; drugome je supruga proglašena za vođu narko klana u Beogradu, a on optužen za saučesništvo u ubistvu četvorice gardista; treći je proglašen za agenta CIA; četvrti je „imenovan“ za šefa „stečajne mafije“; moja malenkost je, jednim udarcem, postala i ukrajinski špijun i vođa „Đukanovićevog mafijaškog klana na Zlatiboru“ – napisao je Milan Stamatović u pozivu opozicionim kandidatima na hitan sastanak zbog toga što su, prema njegovim tvrdnjama, predsednički izbori 2017. najneregularniji izbori u Srbiji od 1990. do danas.

U prilog tezi da se izbori koji se održavaju u nedelju već unapred mogu smatrati neregularnim, osim „crtanja meta na čelu od strane Vučićevih jurišnih propagandnih odreda“, Stamatović navodi još niz argumenata.

Stamatović pita da li je igde ikome u demokratskom svetu palo na pamet da menja uslove pretkvalifikacija za predsedničku trku, kao što se to čini ovde tako što 1. marta 2017, srpski notari, prvi put u istoriji, preuzimaju validiranje skupljanja potpisa za kandidature, a da već sutradan zvanično otpočne izborna kampanja, zbog čega su svi kandidati – osim kandidata Vučića koji je 60.000 potpisa skupio ginisovskog brzinom od nekoliko sekundi po jednom potpisu – prvu trećinu kampanje potrošili boreći se sa alama Vučićeve paradržavne, a stvarno partijske, birokratije?

Milan Stamatović podseća da se kontrola biračkih spiskova radi iz Vučićevih centara moći i sami spiskovi su „tajna u koju uvid imaju samo najpouzdaniji Vučićevi saradnici“; da će se glasovi sa Kosova brojati u Raški i Vranju bez učešća predstavnika opozicionih kandidata; da je paradržavna birokratija učinila sve da onemogući da svoje biračko pravo ostvari nekoliko miliona državljana Srbije koji žive u inostranstvu; da je medijski odnos zastupljenosti kandidata u ovoj kampanji 92 odsto prostora za Vučića, a samo osam (8) za ostalu desetoricu kandidata!

– Kandidat Vučić najbrutalnije zloupotrebljava činjenicu da se „takmiči“ iz fotelje predsednika Vlade i to koristi da svoje državničke susrete kao premijer, a intenzivirao ih je do iznemoglosti baš u finišu ove kampanje, upotrebi radi dobijanja „podrške“ od svetskih državnika, počev od nemačke kancelarke, ruskog predsednika, prvog čoveka Republike Srpske, mađarskog ministra inostranih poslova, bivšeg italijanskog ministra diplomatije, nekadašnjeg nemačkog kancelara itd – piše dalje Stamatović svojim kolegama, opozicionim kandidatima.

Zbog svega navedenog, Stamatović je pozvao opozicione kandiate da se hitno, već danas ili sutra, sastanu i dogovore zajednički aktivan nastup koji podrazumeva i upoznavanje nadležnih domaćih i međunarodnih institucija o ovim i brojnim drugim primerima neregularnosti koji prete da ugroze legitimitet, ali i legalitet ovog izbornog procesa.

Opozicionim kandidatima za predsednika Republike

Čajetina (Zlatibor), 28.3.2017.

Predmet: predlog za pokretanje zajedničke inicijative povodom neregularnosti izbornog procesa za predsedničke izbore 2017.

Poštovani gospodine (Jeremiću, Jankoviću, Obradoviću, Raduloviću…),
dragi saborče i prijatelju,
uzimam sebi neskromno za pravo da Vas, sa vrha Zlatibora, iz uspravne Čajetine i ponosne Zapadne Srbije, podsetim na stih jednog od najvećih srpskih pesnika i crnogorskih vladika, Petra Drugog Petrovića NJegoša: „Strah životu kalja obraz često. Ko na brdo, ak’ i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom.“

Moje četvrtvekovno bivstovanje u srpskoj politici, kao poslanika u više saziva Narodne skupštine Srbije i, u četiri mandata, kao predsednika opštine Čajetina, navodi me na zaključak da su PREDSEDNIČKI IZBORI 2017. NAJNEREGULARNIJI IZBORI U SRBIJI OD 1990. GODINE DO DANAS.
Nadam se da delite ove moje stavove i dileme:

Prvo, da li je normalno da su, još pre nego što su raspisani izbori sa kampanjom na donjoj minimalnoj granici trajanja (samo 30 dana!), jurišni propagandni odredi predsedničkog kandidata Aleksandara Vučića najmanje petoricu protivkandidata već „targetovali“, izopštili ili diskvalifikovali, postavljajući im mete posred čela? Jedan je optužen da je ubio svog najboljeg prijatelja; drugome je supruga proglašena za vođu narko klana u Beogradu, a on optužen za saučesništvo u ubistvu četvorice gardista; treći je proglašen za agenta CIA; četvrti je „imenovan“ za šefa „stečajne mafije“; moja malenkost je, jednim udarcem, postala i ukrajinski špijun i vođa „Đukanovićevog mafijaškog klana na Zlatiboru“…

Drugo, da li je igde ikome u demokratskom svetu palo na pamet da menja uslove pretkvalifikacija za predsedničku trku, tako da 1. marta 2017, srpski notari, prvi put u istoriji preuzimaju, validiranje skupljanja potpisa za kandidature, a da već sutradan zvanično otpočne izborna kampanja, zbog čega su svi kandidati – osim kandidata AV koji je 60.000 potpisa skupio ginisovskog brzinom od nekoliko sekundi po jednom potpisu – prvu trećinu kampanje potrošili boreći se sa alama Vučićeve paradržavne, a stvarno partijske, birokratije?

Treće, birački spiskovi ni do danas nisu uređeni, kontrola biračkih spiskova se radi iz Vučićevih centara moći i oni su tajna u koju uvid imaju samo najpouzdaniji Vučićevi saradnici.

Četvrto, Vučićeva paradržavna birokratija je učinila sve da onemogući da svoje biračko pravo ostvari nekoliko miliona državljana Srbije koji žive u inostranstvu.

Peto, medijski odnos zastupljenosti kandidata u ovoj kampanji je: 92 odsto prostora u najuticajnijim medijima za Vučića, a samo osam (8) za ostalu desetoricu kandidata! A za to vreme, REM se, navodno dobrovoljno, isključio iz praćenja ponašanja medija tokom kampanje.

Šesto, prema uputstvu Republičke izborne komisije koja je pod apsolutnom kontrolom AV, prebrojavanje glasova sa biračkih mesta na Kosovu i Metohiji obaviće se u Raški i Vranju, a ne na KiM, uz dodatk da je predstavnicima opozicionih kandidata onemogućeno i učešće na samim glasačkim mestima na KiM

Sedmo, predsednički kandidat AV najbrutalnije zloupotrebljava činjenicu da se „takmiči“ iz fotelje predsednika Vlade i to koristi da svoje državničke susrete kao premijer, a intenzivirao ih je do iznemoglosti baš u finišu ove kampanje, koristi radi dobijanja (ili stvaranja privida u javnosti da ju je dobio!) „podrške“ od svetskih državnika, počev od nemačke kancelarke, ruskog predsednika, prvog čoveka Republike Srpske, mađarskog ministra inostranih poslova, bivšeg italijanskog ministra diplomatije, nekadašnjeg nemačkog kancelara itd. Kandidat AV, uz pomoć većine uticajnih medija u Srbiji koji su postali Vučićeva propagandna oružja, podršku Srbiji lažno pripisuje kao isključivu podršku sebi kao predsedničkom kandidatu.

Zbog svih ovih razloga, pokrećem inicijativu i pozivam sve opozicione kandidate koji se tako osećaju i tako delaju da se, hitno, već danas ili sutra, sastanemo i dogovorimo zajednički aktivan nastup koji podrazumeva i upoznavanje nadležnih domaćih i međunarodnih institucija o ovim i drugim brojnim primerima neregularnosti koje prete da ugroze legitimitet, ali i legalitet ovog izbornog procesa.

Milan Stamatović, kandidat za predsednika Srbije

4 komentara o “Stamatović pozvao na razgovor opozicione kandidate

 • 28. marta 2017. at 13:12
  Permalink

  Vole te Cacani Milane dobri covece

  Reply
  • 28. marta 2017. at 13:35
   Permalink

   Njemu je mesto na Zlatiboru a ne u Cacku

   Reply
  • 28. marta 2017. at 13:39
   Permalink

   Sto da ga ne vole…r i cestit covek…i sto je najvaznije protiv je Velikog poglavice

   Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *