Stiže KARAVAN radosti i prijateljstva: ČAČAK prvi put domaćin Sportskih igara mladih

Čačak – Grad Čačak u saradnji sa Savezom za školski sport, Čačanskim sportskim savezom i SC Mladost u utorak, 05. juna, sa početkom u 10 časova PRVI PUT će biti domaćin Sportskih igara mladih.

Nakon svečanog otvaranja Igara osnovci sa teritorije grada Čačka takmičiće se na terenima SC Mladost u zadatim disciplinama.

Sportske igre mladih je najveći Međunarodni projekat čiji je osnovni cilj promocija zdravih stilova života i prijateljstva.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Već 20 godina održavaju se pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“, najpre u Hrvatskoj, nešto kasnije u Bosni i Hercegovini, da bi od 2014. godine zaživele i u Srbiji.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Osnovcima je omogućeno da za vreme letnjeg raspusta potpuno besplatno ućestvuju u takmičenjima u 6 sportskih disciplina(mali fudbal, ulični basket, odbojka, između dve vatre, atletika i šah)

U 2018. godini Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

Pobednici sa gradskih takmičenja stiču pravo učešća na državnom takmičenju, koje će se održati u Beogradu. Najbolji u Beogradu, odlaze u Split na završno takmičenje i nagradno letovanje.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.