Svečana promocija diplomaca FTN-a u Čačku

Čačak – Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u subotu 19. juna 2021. godine priređena je svečanost povodom promocije i dodele diploma 61. generaciji studenata strukovnih studija i 46. generaciji diplomaca akademskih strudija koji su diplomirali u školskoj 2019/2020. godini.

U svečanom ambijentu na platou ispred Fakulteta, u pozdravnom obraćanju diplomcima, u ime dekanskog kolegijuma i kolektiva FTN čestitku je uputila dekan Fakulteta prof. dr Danijela Milošević. U osvrtu na istorijat visokog obrazovanja u Čačku dekan Milošević je rekla da je ova godina posebno važna za visoko obrazovanje u Čačku jer kako je navela, sa ovom generacijom diplomaca obeležava se jubilarnih 45 godina postojanja i rada Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i 60 godina visokog obrazovanja u Čačku.

Dekan FTN-a prof. dr Danijela Milošević

– Postojanje visokog obrazovanja u Čačku u oblasti tehničkih nauka dalo je očekivani doprinos razvoju industrije ne samo u Čačku, već u čitavoj Srbiji, na prostorima nekadašnje države Jugoslavije i van njenih granica- rekla je prof. dr Danijela Milošević.

Dekan je dodala da akademsku porodicu Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Univerziteta u Kragujevcu čini oko 2500 studenata akademskih i strukovnih studija koji se obrazuju na jednom od preko 20 studijskih programa na svim nivoima studija: od osnovnih strukovnih i akademskih do doktorskih akademskih studija ističući da je cilj ove velike akademske porodice da se stalno prate savremeni trendovi u poslovanju i da se obrazuju kvalitetni kadrovi koji će odgovoriti na potrebe privrede.

Rektor Univerziteta u KG prof. dr Nenad Filipović

Svečanosti je prisustvovali rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i prorektor prof. dr Dragan Đurčić. Rektor Filipović čestitao je diplomcima i rekao da Fakultet radi na tome da studenti steknu što više prakse jer će im to, kako je naveo, omogućiti brže zapošljavanje. Takođe, prema rečima rektora, dobrim rezultatima studenata i Fakulteta doprinose atraktivnio studijski programi iz oblati informacionih tehnologija, elektrotehnike, mašinstva.

U protekloj školskoj godini na osnovnim, integrisanim i master akademskim studijama diplomiralo je ukupno 174 studenta, a na osnovnim, specijalističkim i master strukovnim studijama diplomu je steklo 177 studenata.

Student generacije Mihailo Knežević

U ime nagrađenih studenata generaciji se obratio najuspešniji među diplomcima- Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, modul, Računarsko inženjerstvo koji je u toku studija ostvario prosečnu ocenu 9,76. Mihailo je dobitnik nagradu iz Fonda „Milivoje Urošević„ koja mu je ranije uručena i koja se tradicionalno dodeljuje najboljem u generaciji.

U ime studenata FTN čestitke je uputila student prodekan Milica Đoković. Na svečanosti je ima rukovodstva grada Čačka govorio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković i tom prilikom pored ostalog rekao:

-Postojanje Fakulteta tehničkih nauka je privilegija za grad Čačak koji je postao poželjno mesto za investicije, otvaranje kompanija i brojnih predstavništva domaćih i inostranih firmi. Takođe, zahvaljujući kadrovima koji se obrazuju u ovoj ustanovi, doprinosi se perspektivnijem razvoju centralne i zapadne Srbije, gde gotovo da nema fabrike u kojoj nije zaposlen inženjer sa čačanskog FTN-a- naveo je Petković.

Diplomirane studente akademskih i strukovnih studija promovisala je dekan prof. dr Danijela Milošević, a diplome su uručivali profesori sa studijskih programa na kojima su diplomirali.

U lepom ambijentu, diplomci-nosioci lenti FTN iskoristili su priliku da jedan od najvažnijih trenutaka u njihovim životima ovekoveče fotografijama. U prijatnoj atmosferi svečanost su izvođenjem muzičkih numera upotpunili učenici čačanske Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“: David Jovanović, Lenka Vujanić, Sofija Lazović, Miloš Ljujić uz klavirsku pratnju Vladimira Ratkovića.

PR  tekst

Foto: FTN Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.