SVI GRADJANI U PROCESU EKSPROPRIJACIJE ĆE BITI ADEKVATNO OBEŠTEĆENI

Преносимо вам саопштење Владе РС у вези са састанком премијерке Брнабић, градоначелника Чачка Милуна Тодоровића и грађана незадовољних због поступка експропријације за изградњу ауто-путева „Милош Велики“ и Моравског коридора, као и Аеродрома „Морава“ у Краљеву.

САОПШТЕЊЕ ВЛАДЕ РС:

Сви грађани у процесу екпсропријације ће бити адекватно обештећени

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са грађанима који су недавно изразили незадовољство због поступка експропријације за изградњу ауто-путева „Милош Велики“ и Моравског коридора, као и Аеродрома „Морава“ у Краљеву.

Састанку су присуствовали и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ЈП „Путеви Србије“, „Коридора Србије“, Аеродрома Србије, Пореске управе, као и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са својим тимом из градске управе.

Брнабић је започела састанак речима да су врата Владе Србије увек отворена за све грађане и да приликом недавног отварања деонице ауто-пута Милош Велики до села Паковраће није била упозната са детаљима проблема грађана са којима се, између осталих, данас састала.

Обе стране су се сагласиле да је најважније да су успоставили дијалог и да је ово најбољи начин за решавање свих отворених питања.

Премијерка је саслушала све разлоге због којих су грађани затражили састанак и истакла да је његово одржавање прави начин да се она директно упозна са свим околностима у вези са експропријацијом земљишта и имовине мештана.

Влада Србије има недвосмислену намеру да сви грађани, чија је имовина предмет експропријације, буду адекватно обештећени и да ниједан власник имовине или земљишта не буде оштећен.

Влада такође стоји чврсто при ставу да ће у потпуности поштовати одлуке суда које се односе на висину накнаде за земљишта или објекте који су предмет експропријације. Са овим ставом су сагласни и грађани који су присуствовали састанку. Влада, као ни град Чачак, нити било која општина, ни на који начин не може утицати на одлуке суда и ток самих предмета.

Договорено је да се састанак, у истом формату, понови у року од месец дана, како би се видео евентуални напредак у решавању свих питања која су била предмет састанка, уз акценат на побољшању комуникације одређених институција са грађанима, што се такође односи и на процедуру припреме и усвајања просторног плана за Аеродром „Морава“.

На тај начин ће се постићи потпуни увид грађана и свих заинтересованих страна у ток поступака експропријације, планова изградње, израде просторног плана као и његовог усвајања.

Влада Србије још једном уверава све грађане да ће сва њихова имовина, која потенцијално може бити предмет експропријације, бити откупљена по цени која је детерминисана у складу са постојећим прописима или по цени коју је одредио надлежни суд.

Србија ће наставити и даље да се инфраструктурно развија, али никада на штету грађана, њихове имовине или очувања животне средине.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *