Svi pacijenti sa sumnjon na korona virus trebalo bi da se jave u ambulantu u Ljubiću

Čačak – Od 18. marta trijažna ambulanta za sve koji sumnjaju na korona virus je ambulanta u Ljubiću. Kartoni pacijenata iz ove ambulante prebačeni su u Medicinu rada, a ona radi svakog dana od 7 do 18 časova.

Za sada, prema rečima direktora Doma zdravlja nema velikog pritiska na ovu ambulantu. Iz nje su do danas četiri pacijenta poslata u kućnu izolaciju.

-Kada je ambulanta počela da radi, prvog dana imala je dva, zatim šest, a juče 13 pacijenata, ali su samo četiri upućena na kućnu izolaciju. Svi koji su ukućnoj izolaciji smatraju se potencijalno infektivnim, što ne znači da jesu – kaže direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.

Svi koji imaju visoku temperaturu i respiratorne probleme ili su došli iz inostranstva, trebalo bi da se jave u ovu ambulantu, kaže Pajović, jer je ona takozvani „filter“ kako bi se izbeglo širenje zaraze.

-Ovo ne znači da pacijenti ne mogu da se jave izabranom lekaru u drugoj ambulanti. Ako je potrebno, oni će ga uputiti u Ambulantu u Ljubiću – kaže Pajović, ali napominje da se svi pacijenti sa pomenutim tegobama, ako imaju mogućnost, bi trebalo da se jave u ambulantu u Ljubiću.

Procedura je sledeća:

-U ovoj ambulanti, doktor proceni da li pacijent treba da ide u izolacioju. Ako treba, on uspostavlja kontakt sa epidemiologom, on sa sanitarnom inspekcijom, koja izdaje rešenje o izolaciji u kućnim uslovima – kaže Pajović.

Čačanski Glas

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.