Tradicija: ILINDANSKI plivački maraton u OVČAR BANJI

Čačak – Tradicionalni „Ilindanski plivački maraton“ održaće se u Ovčar Banji, u sredu 02.08.2017.godine. Na programu su dve plivačke trke i to trka zadovoljstva „Borivojeva tabla“ na stazi dugoj 500m i glavna trka „Ilindanski plivački maraton“ na stazi dugoj 2500 metara.

Prijave takmičara za obe trke primaju se u Letnjoj bašti restorana „Dom“ u Ovčar Banji na dan takmičenja počevši od 10 časova, a poslednji rok za prijavu takmičara je 11.30 časova.

Prva trka „Borivojeva tabla“ startuje u 12 časova, a prozivka takmičara obaviće se kod restorana „Dom“ odakle će takmičare splav povesti do startne pozicije u vikend naselju Trbovac. Cilj trke je kod Letnje bašte restorana „Dom“.

Glavna maratonska trka startuje u 13 časova od Letnje bašte restorana „Dom“, gde će se obaviti prozivka takmičara. Usled promene profila vodotoka Zapadne Morave na delu od Ovčar Banje do restorana „Dom“ (posledica velikih voda 2014 i 2016. godine) bili smo prinuđeni da promenimo trasu obe trke. Prva trka startuje iz vikend naselja Trbovac, a završava kod visećeg mosta u blizini Letnje bašte restorana „Dom“. Glavna trka na 2500m startuje kod Letnje bašte restorana „Dom“ zatim takmičari plivaju do manastira Nikolje i nazad do polazne tačke.

U znak sećanja i zahvalnosti za učešće na petnaest Ilindanskih plivačkih maratona, gde je uvek bio najstariji učesnik, ovogodišnju maratonsku trku posvećujemo Miloradu Petroviću (1938-2016) i nosiće naziv “Memorijal Milorada Petrovića”.

Takmičenje se boduje u okviru Prvenstva Srbije na otvorenim vodama „SRB OPEN CUP“, a organizatori su Plivački klub „Čačak“, Sportski centar „Mladost“, JU „Turistička organizacija Čačka“ i MZ Ovčar Banja. Maraton se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Čačka.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.