“UČILA SAM OD NAJBOLJE”: Marija Raičković DRŽAVNA PRVAKINJA u tradicionalnom karateu

Nakon što su, proteklog vikenda, karatisti “Nemanje” ostvarili veliki uspeh, usledio je još jedan veliki razlog ra radost. Predsednik i trener kluba, Marija Raičković, po pozivu profesora Vladimira Jorge, otišla je na Državno prvenstvo u tradicionalnom karateu i osvojila zlatnu medalju i pehar, nakon dve godine pauze u takmičarskim vodama.

„Bio je jako naporan vikend, u smislu udaljenosti gradova gde smo trebali da nastupimo, ali kako je Vladimir Jorga veliko ime u karate sportu, učitelj mog učitelja i neko ko nas je uvek bezuslovno podržavao kao klub, želela sam da ga ispoštujem i svojim prisustvom uveličam to takmičenje. Moram priznati da sam imala tremu kao pred prvi nastup. Velika je odgovornost kada ste i trener i neko ko svojim rezultatima, na svim poljima, brani i čuva ugled i uspešnost svega onoga što je izgradila Zorana Kojić. Kao i uvek, tako je i ovaj nastup bio posvećen njoj, mom uzoru, mojoj zvezdi vodilji, mojoj Zoki. Ona je od mene stvorila uspešnog karatistu. Sve što radim na čelu kluba, zatim kao trener i takmičar od nje sam naučila“, kaže Marija Raičković sa ponosom ističući da je izvodila katu sa kojom se i Zorana takmičila, sa kojom su mnogo puta osvajale medalje i koja je, kako kaže, bila njen pečat.

Vladimir Jorga i Marija Raičković

I ovog puta ova mlada i uspešna Čačanka na takmičenju je bila i u ulozi sudije.

„Posvetila sam se klubu i članovima kao svojoj drugoj porodici. Sebe stavljam u drugi plan što se tiče takmičenja, jer sam do sada ostvarila zaista dosta  jako dobrih, značajnih i zapaženih rezultata, pa samim tim želja za nadmetanjem i dokazivanjem nije toliko izražena. A razlog više je što moj trener nije pored mene na tatamiju i taj nedostatak ću uvek osećati. Smatram da dolaze nove generacije koje treba da se dokažu i predstave i klub i svoj grad,  pa sam svu svoju snagu i ljubav, preusmerila na njih. Verujem da se o klubu „Nemanja“ i uspesima već dosta zna. Mnogo sam srećna što ih imam uz sebe, što su tu, u sali kod mene i što zajedno stvaramo rezultate, čuvajući uspomenu na Nemanju i Zoranu. Ponosna Naravno, da sam izuzetno ponosna na ostvareni rezultat, ali moja sreća je još veća kada imam sa kim taj rezultat da podelim, sa mojom porodicom i mojim Nemanjićima. Takav uspeh nema cenu ni meru. Uzajamna podrška je moja najveća snaga“, naglašava Marija.

Ana Jorga i Marija

Podsećanja radi, Marija je osvajačica Državnih, Balkanskih, Evropskih i Svetskih odličja, kako individualno tako i ekipno sa svojim timskim drugaricama.

Klub je preuzela 2017. godine, nakon događaja koji je potresao kako ovaj klub i grad, tako i sve poštovaoce i poznavaoce karate sporta i sve one koji su poznavali Zoranu Kojić.

Zorana Kojić i Marija

„Nastavila sam njenim putem, trudiću se da na njemu i ostanem, ali sa ogromnim i neprolaznim nedostajanjem. Mnogo je uspešnih klubova, ali ja volim da kažem jedan je KK „Nemanja“, jer je to klub koji ima dušu, klub gde su sloga i ljubav na prvom mestu i gde se na tatami izlazi sa posebnim žarom i borbom, svim srcem“, ističe Marija.

PressLider / M. Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *