Upis đaka u prvi razred u OŠ „Sveti Sava“

Poštovani roditelji budućih đaka prvaka,

Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji tradicionalno počinje 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će od srede, 1. aprila 2020. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ na Portalu eUprava. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom. Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Ukoliko roditelj nije u mogućnosti da iskaže zainteresovanost na ovaj način, to može učiniti telefonskim putem (062 8804919) svakog radnog dana u vremenu od 9 do 13 časova ili putem mejla osssava@gmail.com. Potrebno je proslediti sledeće podatke:

– Ime i prezime deteta
– Ime roditelja/zakonskog zastupnika
– Adresa stanovanja
– Kontakt telefon

U PRVI RAZRED ŠKOLSKE 2020/21. GODINE UPISUJU SE DECA KOJA DO POČETKA ŠKOLSKE GODINE IMAJU NAJMANjE ŠEST I PO A NAJVIŠE SEDAM I PO GODINA (DECA ROĐENA OD 1. MARTA 2013. DO 28. FEBRUARA 2014. GODINE).

Sve ove, a i druge informacije možete dobiti na sajtu škole ossvetisavacacak.edu.rs .

OŠ „Sveti Sava“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.