Uspešna promocija turističke ponude Čačka na Sajmu turizma u Štutgartu

Čačak – Sajam turizma CMT održan je od 12. do 20. januara u Štutgartu, koji predstavlja najveći sajam turizma na svetu za posetioce. Prema podacima organizatora, ove godine 260 000 posetilaca upoznalo se sa ponudom brojnih destinacija iz celog sveta, među kojima se predstavila i Srbija.

Foto CMT Stuttgart

Na štandu Turističke organizacije Srbije svoju turističku ponudu prezentovale su Turističke organizacije gradova: Beograd, Novi Sad i Čačak, opštine Savski venac, Turističke organizacije Zlatibora i Vojvodine. Sajam je profilisan i prilagođen turistima koje pre svega interesuju destinacije sa mogućnostima za aktivan odmor. Turistička organizacija Čačka je promotivni nastup bazirala na ponudi predela izuzetnih odlika Ovčarsko-kablarska klisura. Takođe, plasirane su i informacije o ostalim turističkim sadržajima u gradu, smeštajnim kapacitetima, gastronomiji.

U saradnji sa novoosnovanom receptivnom agencijom “Lazena” u Čačku, pripremljeni su tematski programi na nemačkom i engleskom jeziku i obuhvatili su različite mogućnosti i aktivnosti koje se mogu realizovati u klisuri: pešačenje, planinarenje, alpinizam, fotosafari, poseta vidikovcima, biciklističke rute, team building. Za potrebe ovog sajma urađen je promotivni film o klisuri, koji su posetioci na info pultu Turističke organizacije Čačka mogli da pogledaju, kao i promotivni materijal na nemačkom jeziku – Odmor u pokretu i Ovčarsko-kablarska klisura – sve na jednom mestu.

Klub ektremnih sportova “Armadillo” bio je takođe uključen u pripremu ovih programa i biće angažovan u realizaciji ovih tematskih tura. Priroda, uz mogućnosti za upoznavanje kulturno-istorijskog nasleđa manastira Ovčarsko-kablarske klisure ostavili su pozitivan utisak na posetioce sajma. Motiv iz klisure sa manastirom Sretenje u izuzetnom prirodnom ambijentu, bio je istaknut na štandu TO Srbije.

U najpoznatijem i najtiražnijem magazinu za ljubitelje aktivnog odmora u Nemačkoj Wander Magazin, objavljen je na dve strane tekst o Ovčarsko kablarskoj klisuri. Nakon uspešnog promotivnog nastupa na nemačkom turističkom tržištu i studijskih progama za novinare iz Nemačke koji su realizovani u Čačku, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, ovaj vid promocije u štampanim i elektronskim medijima, doprineće povećanom interesovanju za turističku ponudu Čačka.

Prema podacima koje je objavila Turistička organizacija Srbije, beleži se rast noćenja i broja dolazaka nemačkih turista. Za prvih 11 meseci 2018. godine ukupno je ostavareno 162.294 noćenja, što predstavlja rast od 16 % u odnosu na isti period prošle godine.

PressLider / TO Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.