Veći deo grada za vikend bez struje zbog radova

Čačak – U završnoj fazi rekonstrukcije dalekovoda 110kV, br.115/2, 115/6 i 115/7 koja počinje u subotu, 26.08.2017. u 07.30 časova i traje do 14:30 časova planirano je totalno isključenje trafostanice TS ČAČAK 1 i prenapajanje konzuma ove trafostanice na alternativne pravce.

Ovo će za posledicu imati kratkotrajna isključenja i prekide u toku noći ili u ranim jutarnjim satima. (petak 25.08 i subotu 26.08) na području grada sa širom okolinom i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih kvarova neće biti drugih dužih prekida u isporuci električne energije.

Nastavak radova počinje u nedelju 27.08.2017. u 05:30 i traje kako je planirano do 16:30 i odnosi se na isključenje trafostanice TS Čačak 2 kao i dva dalekovoda 35kV ka Hidroelektranama Međuvršje i Ovčar Banja što za posledicu ima vrlo otežano prenapajanje potrošača koji se napajaju električnom energijom iz ove trafostanice na alternativne pravce. Stoga će bez napajanja električnom energijom od 05:30 do 16:30 ostati potrošači u Aveniji lipa, na Alvadžinici, naselju oko Roda centra, Slovasa, Partizanovog magacina, u Loznici, na Spomen parku, potrošači u ulicama Kneza Vase Popovića, Balkanskoj , Kneza Miloša, Obilićevoj, Sinđelićevoj, Radiše Poštića, Cara Lazara, Svetozara Markovića ( uključujući i sve okolne ulice u njihovoj blizini)… Takođe, ukoliko iz tehničkih razloga ( preopterećenje prenosnih vodova ) ne bude bilo moguće prenapajanje na alternativne pravace, tada će i potrošači u ulici Nikolaja Velimirovića od kružnog puta do ulice Vojvode Stepe i svim okolnim ulicama u toku izvođenja radova ostati bez napajanja električnom energijom kao i potrošači na Topalovom brdu, u Kulinovcima, Atenici, Beljini, Parmencu, Riđagama, Pakovraću, Trbušanima, Preljini, Sokolićima, Prislonici, Milićevcima i Brćanima . Eventualno nastali kvarovi na energetskim objektima mogli bi uvećati deo konzuma bez napajanja električnom energijom ali se nadamo da do toga neće doći. Stoga molimo sve potrošače, kako iz kategorije domaćinstvo, tako i uslužne i proizvodne pogone da u periodu izvoćenja radova maksimalno smanje korišćenje električne energije.
Nakon završetka radova biće do kraja dana kraćih prekida na celom konzumu radi uspostavljanja normalnog napajanja potrošača kao i u jutarnjim satima u ponedeljak 28.08.2017. godine.

 

Područni dispečerski centar ČAČAK

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.