,,VI BIRATE,MI SADIMO,, KAMPANJA U ORGANIZACIJI PS FASHION KOMPANIJE

Nastavljena sadnja u okviru kampanje ,,Vi birate, mi sadimo, oživelo požarište kod Studenice

Studenica, 29. novembar – Kompanija PS Fashion organizovala je pošumljavanje 2 hektara požarišta na planini Čemerno kod manastira Studenice , prostoru koji je vatrena stihija opustošila 2011. godine. Zaposleni kompanije, u saradnji sa firmom Foresting i Šumarskom školom Kraljevo, zasadili su 5000 stabala crnog bora. Time je učinjen veliki doprinos obnovi četinarske šume i zaštiti ekosistema ovog kraja.

,,Trebaće decenije da se ovom prostoru vrati nekadašnji izgled i da priroda nabuja, ali mi i činimo danas ono što će ostati za buduća pokolenja. Inače je veliki deo naših društveno odgovornih nastojanja usmeren upravo na ekološke projekte. Želimo da inspirišemo sve koji su u mogućnosti da pomognu u obnovi prirode, jer je zdrava životna sredina prvi uslov zdravog i ispunjenog života“, rekla je Sandra Paunović, marketing menadžer PS Fashion-a.

Ovo je druga akcija sadnje koja se sprovodi u okviru projekta ,,Vi birate, mi sadimo“. Tokom sedmodnevne kampanje na prodajnim mestima širom Srbije PS Fashion kompanija obezbedila je više od 5 500 sadnica, a prva akcija sadnje realizovana je kod manastira Žiča u prolećnoj sadnoj sezoni.

Podsetimo, kompanija PS Fashion je i tokom prethodne godine inicirala obnovu ,,pluća planete“. U saradnji sa Gradom Čačkom i JP ,,Srbija šume“, u dolini Zapadne Morave posađeno je preko 700 sadnica topole . Takođe je organizovana akcija sadnje Pančićeve omorike u čačanskim vrtićima ,,Kolibri“ i ,,Pčelica“.

Ovo je još jedna u nizu akcija pošumljavanja u cilju doprinosa zaštiti životne sredine. Plan je da u naredne tri godine, u sklopu svojih aktivnosti, kompanija obezbedi sadnju preko 17 000 stabala i tako zanemarenim prirodnim prostorima udahne novi život.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *