Zatvaranje svih pijaca, obustava naplate parkiranja i još neke nove mere na teritoriji grada Čačka

Čačak – Prema rečima gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, u toku noći na teritoriji grada je bilo nekoliko prekršaja.

Pet lica je privedeno, dva lica zbog krađe, tri zbog tuče i to u vreme zabrane kretanja, od kojih je jedno lice imalo meru samoizolacije. Učesnici tuče nisu Čačani, bili su samo u tranzitu kroz Čačak“, kazao je on.

Gradonačelnik je dodao da trenutno imamo 650 korisnika narodne kuhinje, dok u u prihvatilištu boravi 7 korisnika.

„Dobra stvar je što je našim poljoprivrednicima omogućeno da u periodu od 5 ujutru do 20 časova nesmetano obavljaju svoje poslove. Moraju biti na traktorima, na mehanizaciji, na svojim parcelama, a u obrađivanju zemljišta“, istakao je Todorović.

Na sastanku Štaba za vanredne situacije doneto je nekoliko mera.  Jedna od njih je zatvaranje svih PET pijaca na teritoriji grada Čačka.

Pijaca u Mrčajevcima kojom gazduje Moravac biće zatvorena danas u 14 časova, dok će pijace u Čaku biti zatvorene 26. marta u 16 časova. Druga mera je da se danas od 14 časova obustavi naplata parkiranja na javnim parkiralištima. Treća odluka se odnosi na vrtiće čiji je osnivač grad Čačak „Moje detinstvo“ i „Radost“. Neće se naplaćivati usluge roditeljima za period od kada je uvedena mera da deca ne idu u vrtić, pa do njenog isteka. Zamolio bih, jer im ne mogu narediti, privatne vrtiće da poštuju ovakvu meru. Četvrta odluka je da će dežurna apoteka biti Dr Dragiša Mišović od 00 do 24 sata“, naglasio je Todorović.

Danas je održana i 101. sednica Gradskog veća grada Čačka.

„Na sednici smo imali samu jednu odluku, a tiče se novca, naime 1.400 000 dinara smo opredelili za sve materijalne troškove koji se tiču sredstava i opreme za suzbijanje korona virusa na teritoriji grada Čačka“, kaže Todorović.

Gradonačelnik je uputio apel građanima:

„Molim vas, ostanite kod kuće, budite disciplinovani, poštujte sve uredbe kako bi što pre i što bezbolnije izašli iz ove vanredne situacije“

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *