Završna izložba manifestacije „Leto u Biblioteci 2019ˮ

Čačak – Završna izložba manifestacije „Leto u Biblioteci 2019ˮ koja već tradicionalno okuplja decu i mlade na različitim edukativnim i kreativnim radionicama tokom letnjeg raspusta, otvorena je u utorak, 11. septembra u Galeriji Biblioteke.

Na izložbi simboličnog naziva „Kaleidoskop veština i umetnostiˮ javnosti su predstavljeni rezultati rada sa devet radionica: „Slika puna reči”, „Papirne igrarije”, „Uđi u priču”, Radionica engleskog jezika, „Crta, crta, crtica i gotova sličica”, „Na početku beše reč”, „Svi smo mi pomalo umetnici”, „Zagonetne priče sa Urošem Petrovićem” i „Igra šarenih staklića”.

Mladi radioničari su i ove godine pokazali izuzetnu kreativnost u radu, a voditelji radionica i bibliotekari da je „Leto u Biblioteciˮ poput kaleidoskopa – veoma harmonična celina u kojoj svaka boja ima svoju osobenost, a njihovim međusobnim spajanjem otvaraju se nove mogućnosti i rađaju nove kreativne ideje.

Biblioteka se iz godine u godinu trudi da svim sugrađanima, a naročito deci i mladima bude idealno okruženje za realizaciju ideja, učenje novih veština i otkrivanje novih talenata, pa su tako najmlađi Čačani u Biblioteci ovog leta slikali, ilustrovali pročitanu knjigu ili sebe, učili engleski, dramatizovali tekst, pravili akvarijum, izučavali kaligrafiju i istoriju pisma, svirali gitaru, rešavali mozgalice, pravili kaleidoskop.

Kao i jedanaest prethodnih godina, čačanska publika je pokazala izuzetno interesovanje za završnu izložbu sa letnjih radionica, odajući još jednom priznanje Biblioteci za rad sa decom i mladima i afirmaciju njihovog stvaralaštva.

PressLider / Biblioteka

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.