Čajetina pružila podršku kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Čajetina – Opština Čajetina uključila se u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna svetska kampanja koju obeležava 1700 organizacija u preko 100 država sveta.

Kampanja je počela 25. novembra Međunaodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava. Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama. Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

U opštini Čajetina će kao znak podrške u periodu trajanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ narandžastom bojom biti osvetljen Kraljev trg na Zlatiboru i zgrada Turističke organizacije Zlatibor, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje.

Opština Čajetina će i u narednom periodu podržavati i učestvovati u svim budućim inicijativama od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, a sa ciljem da doprinese sprečavanju nasilja.

Osvrnuvši se na brojne aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, predsednica ovog radnog tela, Bojana Božanić rekla je:

,,Savet za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina sprovodi aktivnosti u cilju podizanja svesti o sprečavanju nasilja u porodici, o obavezi prijavljivanja istog i načinima na koje se deluje preventivno, od vrtića pa dalje. Aktivnosti su u formi tribina, predavanja, ali i otvaranja i promocije SOS telefona za žrtve nasilja u porodici. Uključili smo se i u inicijativu za izgradnju sigurne kuće na području Zlatiborskog okruga.“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *