,,DANI OTVORENIH VRATA,, NA FTN ČAČAK

Na Fakultetu tehničkih nauka počeli „Dani otvorenih vrata“

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku u subotu 7. maja počela je manifestacija „Dani otvorenih vrata“. FTN ponovo organizuje „Dane otvorenih vrata“ neposredno, iako su se zbog pandemije, susreti budućih studenata i profesora održavali onlajn. Kako bi se ukazala prilika svim zainteresovanim maturantima da posete FTN, „Dani otvorenih vrata“ održavaće se svake subote u maju u terminu od 10 do 14 časova i u subotu 11. juna od 10 do 14 časova.

Cilj ove manifestacije je da se budući studenti u neformalnoj atmosferi upoznaju sa profesorima i asistentima, studijskim programima, uslovima upisa na fakultet, uslovima studiranja i studentskog života u Čačku, kao i mogućnostima za studentske prakse i mobilnosti, nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Za buduće brucoše biće otvorena vrata slušaonica, računarskih učionica, laboratorija i amfiteatara. Na taj način maturanti imaju mogućnost da steknu utisak kako je studirati na najbrojnijem i najraznovrsnijem tehničkom fakultetu u ovom delu Srbije. U okviru ove posete budući brucoši mogu obići i biblioteku, Studentski parlament, Studentski dom i restoran, i sve ostalo što će studentima značiti u toku studiranja.

Prethodne subote Fakultet tehničkih nauka posetile su dve srednje škole iz Čačka, učenici Tehničke i Prehrambeno-ugostiteljske škole. Iako su već opredeljeni kada je studijski program u pitanju, maturanti ističu da im je ova poseta značila da steknu potpunu sliku onoga što ih očekuje u akademskom svetu.
„Nikad pre nisam bio na Fakultetu tehničkih nauka, ovaj obilazak mi se dopao, preporučio bih i ostalim maturantima da dođu i vide fakultet. Ja sam odlučio da upišem studijski program Grafička tehnika, da bih nastavio porodični posao i zato što volim grafiku“, kaže Nikola Krivokuća, maturant Prehrambeno-ugostiteljske škole.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *