FORUM PRIVREDNIKA OBELEŽIO DECENIJU POSLOVANJA

Forum privrednika obeležio deceniju uspešnog poslovanja (FOTO)

Sa idejom da se unapredi privredni ambijent u Čačku, na današnji dan pre 10 godina, 9. maja 2012. godine, osnovano je poslovno udruženje „Forum privrednika Čačka“.

„Forum privrednika Čačaka“ osnovalo je više poslovnih udruženja sa teritorije grada: Poslovno udruženje „Gradac 97“, Udruženje „Unija Čačak 2000“, „Opšte udruženje preduzetnika – Čačak“ i Udruženje ženskog preduzetništva „Nadežda Petrović“, kao i pridružene članice – Specijalna bolnica za rehabilitaciju Atomska banja Gornja Trepča, Autoprevoz d.o.o Čačak, Kompaniju „Sloboda“ i Institut za voćarstvo Čačak.

Danas Forum privrednika broji 600 članova, sa preko 7000 zaposlenih.

Povodom značajnog jubileja – 10 godina od osnivanja Foruma, u hotelu „Livade“ u Preljini organizovan je svečani koktel koji je okupio brojne ugledne zvanice. Ujedno, ovo je bila i prilika da se svi podstimo na velike uspehe u poslovnom svetu kako članica, tako i samog Udruženja.

„Na samo 25 km od Čačka danas imamo aerodrom „Morava“ koji je u funkciji i upotrebljiv, a koji je iniciran od strane „Foruma privrednika“. Takođe, značajno je pomenuti i Naučno-tehnološki park, koji je jedini Park sa tom svrhom u Srbiji a to je integracija akademske zajednice, privrede i lokalne samouprave. Osim toga, Forum se bavi i pitanjima koja nisu isključivo privrednog karaktera, a to su pitanja vezana za kulturu, sport, ekologiju, zdravstvo i sve ono što čini Čačak povoljnijim za život i privrede i građana“, izjavio je na svečanosti povodom jubileja Vladimir Krstić, predsednik Skupštine Foruma privrednika Čačka.

Krstić je sa ponosom podsetio i na hor privrednika „Horum“, koji postiže zapažene uspehe gde god da nastupaju, kao i na Radničke sportske igre za čije je ponovno pokretanje upravo zaslužan čačanski „Forum“. Posebno mesto zauzimaju i humanitarne akcije u kojima Forum privrednika redovno učestvuje.

Na svečanosti su dodeljene tradicionalne nagrade za poslovnu izuzetnost privrednicima i preduzetnicima Čačka: Draganu Čakareviću, vlasniku Kompanije „Euroline“ i Dragiši Raduloviću, vlasniku firme „Baubuild“, kao i zahvalnice za doprinos razvoju lokalne zajednice i specijalne nagrade.

„Nagrada godi svakom i mislim da je to, pre svega, jedno priznanje za moj dosadašnji rad. Zahvaljujući mojoj porodici i firmi, predložen sam od Udruženja „Gradac 97″, čiji sam član, i ovom prilikom se zahvaljujem ostalim udruženjima koja su podržala tu nagradu“, izjavio je Dragan Čakarević, vlasnik Kompanije „Euroline“.

„Kada vas jednaki vama daju nagradu i pohvale vas to je zaista nešto od srca i nama puno znači. Inače, mi smo se u firmi orjentisali za završne proizvode u građevinarstvu. Uspeli smo za ovih sedam godina da postanemo najveći proizvođač na Balkanu, a ove godine sam išao u Rumuniju i Mađarsku i već smo našli saradnike za EU“, podelio je utiske nakon dodele nagrada Dragiša Radulović, vlasniku firme „Baubuild“.

„Jako je značajno što su se privrednici udružili u odgovarajuću formu, jer je tada lakše i predstavnicima vlasti na republičkom nivou da pomognu takve forume i da tako oni mogu da objedine svoje zahteve“, izjavio je Dragan Ugrčić, pomoćnik ministra privrede.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je ovom prilikom istakao da je u prethodnom periodu bila veoma dobra saradnja između lokalne samouprave, od kada je on načelu grada, i privrednika.

„Radili smo dosta i plodonosno na zajedničkim projektima, pre svega na industrijskim zonama i u Konjevićima i u Preljini. Imamo u planu da razvijemo još jednu inustrijsku zonu u narednom periodu, pre svega za domaće privrednike, koja će biti i veća i opremljenija od postojeće u Konjevićima“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Todorović.

On je ujedno iskoristio priliku da čestita svim privrednicima grada Čačka na jubileju i da im poželi puno zdravlja, sreće i poslovnih rezultata, podsetivši da će Grad Čačak, kao i Vlada Republike Srbije i Ministarstvo privrede biti uvek uz njih.

Nakon zvaničnog dela, zvanice su imale priliku da uživaju u muzičkom delu programa.

Izvor: Epicentar press

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *