Dr Sretenović: Situacija je i dalje vrlo ozbijna

Čačak – Diretktor čačanske bolnice dr Miroslav Sretenović rekao je danas da se u čačanskoj bolnici trenutno nalazi oko 160 pacijenata.

Dr Miroslav Sretenović, foto: PressLider

“Rekao sam oko 160 jer je to dinamička brojka, ima otpusta i prijema. Trenutno je 11 pacijenata na respiratoru, to su oni najozbiljniji i najktiričniji i životno ugroženi pacijenti” rekao je dr Sretenović.

Prema njegovim rečima tokom proteklog vikenda je bio smanjen broj pacijenata u ambulanti, međutim što se tiče prijema, kako kaže, održavao se neki broj koji je svakodnevan.

“Još uvek se ne može pričati o nekom smirivanju epidemije. I dalje ima pacijenata koji su zaraženi i pacijenata koji dolaze sa ozbiljnom kliničkom slikom, tako da je situacija i dalje vrlo ozbiljna”, istakao je direktor čačanska bolnice.

Što se tiče kapaciteta dr Sretenović  je rekao da za sada ima dovoljan broj postelja i da se nada da neće doći do povećanja broja pacijenata koji zahtevaju bolničko lečenje.

“Najveći priliv pacijenata je iz Čačka, mada je poslednjih dana bilo dosta pacijenata iz Ivanjice. U poslednjih nekoliko dana dolaze nam uglavnom stariji pacijenti sa ozbiljnom kliničkom slikom i pratećim bolestima i u toku njihovog lečenja nastupaju značajne komplikacije”, kazao je on.

Dr Sretenović je reka da među zdravstvenim radnicima ima pozitvnih, ali niko nije na bolničkom lečenju.

PressLider / Marina Tmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.