Epidemiološka situacija na današnji dan: Ni jedan novoregistrovani slučaj, jedno mlađe lice je na opservaciji u čačanskoj bolnici

Peti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka održan je 16. marta u 08,00 časova. Svi članovi Radnog tima prisustvovali su sastanku, osim dr Miroslava Sretenovića, direktora Opšte bolnice, koji je službeno odsutan.

U skladu sa novonastalom odlukom o vanrednom stanju Radni tim je sagledao položaj svih merodavnih službi kao i njihove međusobne relacije, a čiji je cilj da se sinhrono odvijaju delatnosti u pravcu suzbijanja epidemije.

Epidemiološka situacija na današnji dan je takva da nije bio ni jedan novoregistrovani slučaj. Imajući u vidu da je prisustvo virusa na ovoj teritoriji verifikovano, od sada pa u buduće neće se raditi ekstenzivno istraživanje prisustva korona virusa u brisu kod građana na koje se sumnja da ga imaju, već će se to testiranje raditi samo u strogo određenim slučajevima.

Ubuduće procena porasta broja obolelih će se raditi kao i za sve druge akutne respiratorne bolesti (grip…).

Tokom prethodnog dana u Opštoj bolnici u Čačku nije bilo ni jednog bolesnika koji se leči pod sumnjom na prisustvo korona virusa, a jedno mlađe lice je na opservaciji.

Zavod za javno zdravlje i dalje preduzima čitav niz aktivnosti na suzbijanju i širenju korona virusa, a u tom cilju je zbog pojave infekcije u Službi mikrobiologije istu na određeno vreme zatvorio, i sav materijal će se narednih dana slati na obradu u Zavod za javno zdravlje Kraljevo.

Inspekcijske službe su prethodnog dana preduzele čitav niz aktivnosti u skladu sa Uredbom o vanrednom stanju.

Podsećamo građane na telefone u Zavodu za javno zdravlje na koje mogu dobiti sve potrebne informacije o korona virusu:

– 032/325 – 019
– 032/310 – 365
– 064/863 – 88 – 00
– 064/863 – 88 – 02

Rukovodilac Radnog tima

Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.