Filmski program Doma kulture

„ČASOVI PERSIJSKOG“,

Ponedeljak i utorak, 01. i 02. mart,

Velika sala u 18:00

Persian Lessons, Nemačka, Rusija, Belorusija, 2020, 127 min, dramaMladog Belgijanca Žila hapsi SS 1942. godine i zajedno s drugim Jevrejima deportuje u koncentracioni logor u Nemačku. Žil za dlaku izbegne smrt, zaklinjući se da nije Jevrejin, nego Persijanac. Oficir Koh, šef logorske kuhinje, sanja da nakon rata otvori restoran u Iranu i traži od Žila da ga nauči jezik farsi. Žil mora da izmisli jezik koji ne zna, reč po reč… Film je nastao po istoimenoj kratkoj priči nemačkog pisca Volfganga Kolhazea.

Uloge: Nahuel Peres Biskajar, Lars Ajdinger, Jonas Naj, Leoni Beneš, Lola Besis, Niko Erentajt, Ingo Hilsman

Režija: Vadim Perelman


„SENKA STRAHA“,

Ponedeljak i utorak, 01. i 02. mart,

Velika sala u 16:00

Shadow in the Cloud, SAD, 2020, 83 min, akcioni, triler horor,U jeku Drugog svetskog rata, kapetan Mod Geret sa tajnim paketom pridružuje se muškoj posadi bombardera B-17. Zatečena prisustvom žene na vojnom letu, posada testira svaki njen pokret. Neobična događanja i rupe u Modinoj prošlosti podstiču paranoju oko njene prave misije, a prava opasnost je nešto drugo … nešto što vreba iz senke i preti da raznese avion.

Uloge: Kloe Grejs Morec, Nik Robinson, Beula Koali, Tejlor Džon Smit

Režija: Rozan Liang

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.