Grad Čačak na Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine

Čačak – Grad Čačak ove godine, tradicionalno, ima svoje trodnevno učešće na 14. Međunarodnom sajmu ekologije, zaštite životne sredine i prirodnih resursa koji je danas otvoren u hali 1 Beogradsko sajma.

„Mi smo za ovaj sajam pripremili sve naše uspešne aktivnosti koje smo odradili u toku ove budžetske godine, kao i one aktivnosti i projekte koji su za nas najupečatljiviji i koji će, možda, dati najviše benefita u narednoj 2018. godini. Jedan od značajnih projekata koji ćemo raditi tiče se održivog racionalnog korišćenja biomase u cilju održivog razvoja i potrošnje tog energenta kako bi što više napravili određene benefite“, rekla je za PressLider pomoćnik gradonačelnika za zaštitu životne sredine Mirjana Đoković.

Ove godine Grad Čačak zajedno sa Tehnološko metalurškim fakultetom Univerziteta u Beogradu će na štandu predstaviti reciklažna dvorišta koja se tiču sakupljanja otpada na seoskom području.

„Grad Čačak ove godine finansira osam reciklažnih dvorišta. Takođe će biti predstavljen Međunarodni projekat „sklonište od vetra“, a tiče se izgradnje zgrade u MZ Košutnjak. Trećeg dana sajma posetioci će imati priliku da saznaju sve o Ovčarsko – kablarskoj klisuri, njenim potencijalima i svemu onome što grad Čačak treba da pretvori u značajnu turističku destinaciju u budućem periodu“, istakla je Đoković.

Današnjem otvaranju sajma prisustvovali su i gradonačelnik Čačka Milun Todorović i Sekretar skupštine grada Miroslav Petković.

Inače, Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine. Centralne teme su „zelena ekonomija“, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

Oba programa – i izlagački i stručni prateći, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodne resurse, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine…

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *