Jakovljević: Težićemo iskorišćenju prebogatih potencijala čačanskog kraja

Vojin Jakovljević, foto: PressLider

Čačak – Novi vršilac dužnosti direktora TO Čačka, Vojin Jakovljević, rekao je za PressLider da su na prvom radnom sastanku predočeni svi planovi vezani za naredni period.

„S obzirom da nam je program i plan rada za 2017. godinu već usvojen ne možemo tu ništa radikalno menjati. Trudićemo se da pri kraju godine uvedemo neke inovacije i planove razvoja turizma našeg grada. Ono što je važno je da do kraja godine donesemo strategiju razvoja turizma za šta su i opredeljena sredstva da bi znali šta je ono bitno što će Čačak predstavljati na turističkoj mapi“, rekao je Jakovljević.

On je izjavio da smatra da je sposoban da obavlja posao koji mu je poveren i da će to svojim radom i dokazati.

„Mnogi su imali prilike da se uvere u moj rad proteklih nekoliko godina iz raznih oblasti, među kojima je bilo oblasti kojima se bavi turistička organizacija. Smatram da sam, iako mlad, veoma energična, istrajna i inovativna osoba. Planiram da u svom radu primenim potpunu transparentnost u svakom pogledu“, kazao je Jakovljević.

Prema njegovim rečima Čačku je pripala čast da se nađe među četiri grada domaćina  manifestaciji „Karavan moja Srbija“ koji je u našem gradu sutra, 23. juna.

„Pored mnogobrojnih letnjih manifestacija veoma mi je drago što će Čačak, pored Niša, Novog Sada i Beograda, biti jedini grad u Srbiji koji če biti domaćin ovakvoj manifestaciji. To je izuzetna prilika da građani vide sa kavim i kojim turističkim kapacitetima raspolažu gradovi širom Srbije“, izjavio je Jakovljević.

On je istakao da će se posebno bazirati na zaštiti životne sredine Ovčarsko-kablarske klisure.

„Predeo Ovčar Banje i Međuvršja je zaštićeno prirodno dobro od strane države a dato je na upravljanje turističkoj organizaciji. Nastojaćemo da sprečimo divlju gradnju i pokušaćemo da uradimo neke od projekta čišćenje jezera. Takođe, radićemo na razvoju ugostiteljskih kapaciteta, a već postojeće, kao što je Atomska banja Gornja Trepča, ispromovišemo na Međunardnim sajmovima sa ciljem da privučemo pažnju stranih turista“.

Jakovljević je dodao da je Čačku potrebno više gradskih manifestacija, za šta će se, prema njegovim rečima zalagati u narednom periodu.

„Radimo na tome da organizujemo više centralnih gradskih manifestacija što će biti razarađeno sa našim stručnim službama do kraja godine. Turistička organizacija ima u svom vlasništvu vozić koji je fincionisao jedno vreme sasvim korektno, ali se u nekim godima iza nas ugasio i nalazi se u krugu JKP „Komunalac“. Vozić će ponovo početi sa radom i mislim da će biti od značaja kako za turiste, tako i za građane Čačka“, zaključio je Jakovljević.

PressLider

Jedna misao o “Jakovljević: Težićemo iskorišćenju prebogatih potencijala čačanskog kraja

  • 22. februara 2018. at 21:54
    Permalink

    E moj Jakovljeviću sve je to lepo rečeno ali ti ne da nikako nisi zaslužio tu poziciju već bi trebalo da te bude sramota što tu sediš. Imaš ti iskustva u vođenju radnje donjeg veša i precedovanju kulturno umetničkog društva u kojem nikad nisi igrao i nijedno kolo ne umeš da odigraš a do istog ti je stalo ko do lanjskog snega istina neću da lažem Kud Žele je bar njegove prostorije unapređene i to se ne može osporiti. Ali to isto si uspeo uz pomoć novca nekih privatnika koji su veterani drištva i kojima je do njega stalo i ne samo to nego si se ponašao kao vlasnik društva i koreograf i glavni seronja u istom zbog kojeg sam ja i još poneki napustili to društvo koje smo voleli. Što se tiče OK klisure o njoj znaš koliko i o folkloru ali o tome neću ništa već sam dosta pričao nadam se da će moju priču neko i čuti gospodine Preletačević Vojine.

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.