Novi „Dino park“ otvara sezonu na Zlatiboru

Foto: S. Jovičić

Zlatibor – Atraktivni „Dino park“, veliki zabavni prostor sa figurama dinosaurusa i nizom igraonica, avantura parkova i drugih sadržaja za decu i odrasle, biće otvoren do kraja juna na Zlatiboru.

To je juče, najavljujući predstojeću letnju turističku sezonu na ovoj planini, najavio Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor. Po njegovim rečima, u prvih pet meseci ove godine ovde je bilo oko dva odsto više posetilaca nego u istom lanjskom periodu, te da se i za leto očekuje nastavak trenda povećanja posete. Tome u prilog ide i serija obavljenih promocija Zlatibora po inostranim i domaćim gradovima.

– Naglasak nam je na aktivnom odmoru, pa smo dodatno sagradili i obeležili pešačke i biciklističke staze, vidikovce, uredili sva izletišta: Ski centar „Tornik“ u letnjem izdanju, zatim Stopića pećina koja je najposećenija od otvaranja, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, kupališta u Mušvetama, Ljubišu, Golovu, Semegnjevu, kao i novootvorene degustacione centre po zlatiborskim selima – rekao je Živanović, pa pomenuo i sadržajan program „Zlatiborskog kulturnog leta“.

Predviđen je veliki broj koncerata na Kraljevom trgu (planirani izvođači: Bajaga, „Amadeus bend”, Ivana Negativ, Ana Kokić, Aleksandra Radović i drugi), Međunarodni festivala sportskog filma, rok festival „Hilz ap“ od 13. do 15. jula), Sabor trubača zapadne Srbije na Tić polju uz koncert Miroslava Ilića, nastupi folklora, dečje predstave, muzičke večeri, izložbe…

Politika / Branko Pejović