Komunalac nastavlja obnovu voznog parka

Čačak – JKP „Komunalac“, u saradnji sa gradom Čačkom, nastavlja sa obnovom voznog parka.

Nabavljena su, kroz postupak javne nabavke dva specijalizovana vozila, i to autocisterna za pranje ulica i kiper za „grabilicom“, odnosno grajferom, koja su naručena početkom godine, odnosno pre epidemije, navode u JKP „Komunalac“.

Auto cisterna za pranje i polivanje ulica je savremeno vozilo sa velikim kapacitetom rezervoara za vodu, od 10,5m3, sa mlaznicama velikog pritiska za pranje napred i pozadi, kao i dodatnim mlaznicama za pranje trotoara. Za održavanje grada veličine Čačka potrebna su najmanje četiri autocisterne, pa uskoro očekujemo nabavku još jednog ovakvog vozila, obzirom da su stare cisterne dotrajale.

Kamion kiper sa pogonom na sva četiri točka i ugrađenom dizalicom sa grabilicom, odnosno grajferom, je savremeno višenamensko komunalno vozilo. U letnjem periodu će pre svega služiti za uklanjanje divljih deponija, kao i za raščišćavanje gabaritnog, „kabastog“ otpada odnosno neadekvatno odloženog otpada. U zimskom periodu će služiti za rad na čišćenju snega i leda na površinama javne namene. Kao dodatna oprema, sa komandama iz kabine, nabavljeni su snežni plug sa hidrauličnim upravljanjem i zakretanjem levo-desno i podizanjem gore-dole, kao i „nošeni“ posipač putne soli ili rizle kapaciteta 5 m³.

Očekujemo da će ove promene značajno uticati na kvalitet naših usluga usluga u narednom periodu, kažu u ovom komunalnom preduzeću.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.