Pozorišna predstava „M.I.R.A.“ pred Čačanima

Čačak – Bitef teatar obeležio je 3. marta 30 godina od osnivanja premijerom predstave “M.I.R.A.” Andraša Urbana, posvećenom osnivačici tog pozorišta i BITEF-a Miri Trailović, koja je ostala neponovljiva ličnost na srpskoj pozorišnoj, kulturnoj i društvenoj sceni – baš kao što je želela da to budu i teatar i festival koji je pokrenula.

Foto: Bitef teatar Beograd

Predstava će biti izvedena pred čačanskom publikom u četvrtak, 10. oktobar, u velikoj sali Doma kulture od 20 časova. Cene ulaznica su 700, 800 i 900 dinara.

Urbanova predstava, u kojoj se posebno ističe glumica Mirjana Karanović, kojoj je takođe delom posvećena, bavi se i karijerom Mire Trailović, ali i položajem pozorišta i čitavim društvom, ne samo u nedavnoj prošlosti, nego i danas. Mira Trailovic predstavljena je i kroz scene karijere i života u kojima je zablistala, ali i kroz one u kojima je osporavana.

Uz Mirjanu Karanović, predstavu “M.I.R.A”, čiji je podnaslov To jest zašto vam je pozorište takvo – tužno-vesela priča za široke narodne mase, izvode i Suzana Lukić, Anđela Jovanović, Isidora Simijonović i Gorica Regodić, uz muzičare Danila Tirnanića i Ivana Mirkovića.

Dramatuškinja je Vedrana Božinović, kompozitorka Irena Popović Dragović, kostimografkinja Marina Sremac, scenski pokret potpisuje Aniko Kiš, grafički dizajn Arpad Blaško, a fotografiju Nenad Šugić.

Režiju potpisuje Andraš Urban, a igraju Mirjana Karanović, Isidora Simjonović, Suzana Lukić, Gorica Regodić i Anđela Jovanović.

“Nikad mi niko nije poslao nezarađen novac, nikad nisam dobila na lozu, ništa lako postigla… A kad godine budu prošle ostaće anegdote i etikete koje najmanje podnosim – da sam bila snalažljiva, entuzijasta, uporna, lepršava….” (M.T.)

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.