Predstavnici studenata čačanskih fakulteta na sastanku sa rektorom

Čačak – U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu na radnom sastanku održanom u sredu 17. marta sa rektorom prof. dr Nenad Filipovićem, predstavnici studenata čačanskih fakulteta: Fakulteta tehničkih nauka i Agronomskog fakulteta, razgovarali su o podršci Univerziteta u realizaciji planiranih studentskih aktivnosti za naredni period.

Dogovoreno je da se tradicionalna Humanitarna univerzitetska nedelja sporta, prilagođena aktuelnim pandemijskim okolnostima, realizuje u maju, a Sajam zapošljavanja, stipendija i praksi na FTN u Čačku, planiran je za oktobar ove godine.

Jedna od tema bila je planiranje i realizacija letnjih praksi za studente fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u 2022. godini. Predlog se odnosio na uspostavljanje organizovane aktivnosti studentskih parlamenata fakulteta – članica Univerziteta u Kragujevcu i privrednika u gradovima zapadne i centralne Srbije a uz podršku Univerziteta u Kragujevcu.

Rektor Filipović je izrazio spremnost da Univerzitet u Kragujevcu podrži predloge studenata i naglasio da je Univerzitet potpisao ugovor sa NALED-om (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) o realizaciji studentskih stručnih praksi čime je, kako je naveo, omogućeno da se uspostavi bolja veza između fakulteta i privrednika. Prema rečima rektora, krajnji cilj je školovanje visoko obrazovanih kadrova za potrebe srpske privrede i industrije.

Tim predstavnika čačanskih studenata činili su: studenti Fakulteta tehničkih nauka: Uroš Glišić, Milica Đoković i Srđan Ilić i Jovana Jovančević, student Agronomskog fakulteta.

PR tekst

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.