Supernova pametna klupa stigla u OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku

Čačak – Osnovna škola „Ratko Mitrović“ u Čačku četvrta je po redu od ukupno jedanaest škola u Srbiji koju je kablovski operator Supernova nagradio pametnom klupom za izuzetan rezultat učenika.

 

Supernova pametna klupa omogućava učenicima pristup platformi sa edukativnim i zabavnim sadržajima, punjenje telefona i povezivanje na internet, a dodeljuje se u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ pokrenutog od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „Strawberry energy“.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu prosvete i Supernovi, koji su u našoj školi prepoznali snagu i inovativnost, potrebnu za pravovremene i kvalitetne odgovore na izazove savremenog obrazovanja. Privilegija je, ali i obaveza biti četvrta škola u Republici Srbiji, koja poseduje ovo moderno nastavno sredstvo. Uveren sam da će pametna klupa omogućiti našoj deci i nastavnicima nove modele savladavanja digitalnih veština“ – izjavio je Đuro Ceranić, direktor osnovne škole „Ratko Mitrović“. 

 

„Najveći dar za svaku školu je onaj koji može unaprediti i olakšati proces učenja i sticanja znanja. U vremenu koje je iza nas to je bila knjiga, a u vremenu koje je pred nama i ka kome hrlimo to su sigurno digitalni uređaji koji nam pomažu da se lakše i brže povežemo sa svetom. U tom smislu pametna klupa je dragocen dar za sve učenike i nastavnike OŠ „Ratko Mitrović“, ali i za grad Čačak. U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljujem se Supernovi, koja prepoznaje važnu ulogu škola u ovom društvenom sistemu i koja ulaže ovu donaciju u osavremenjivanje naših škola“ – reči su Slađane Parezanović, rukovodioca Školske uprave Čačak.

„Naša primarna delatnost jeste razvoj inovativnih rešenja kojima se unapređuje komunikacija i povezivanje ljudi. Progresivne ideje i projekti koji doprinose napretku društva, uvek će imati našu svesrdnu podršku. Tako i pametne klupe, koje dodeljujemo osnovcima, na neobavezujući način podstiču interesovanje za školske aktivnosti. One su zone druženja za đake, ali im takođe omogućavaju da se u neformalnoj atmosferi informišu i prodube svoje znanje, što je u  skladu sa trendovima savremenog pristupa obrazovanju“ – rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Zahvaljujući solarnoj energiji, Supernova pametna klupa, omogućava punjenje baterija telefona i to na više uređaja istovremeno, ali i dodatnu edukaciju i zabavu za osnovce. Uz korišćenje interneta, đaci mogu da pristupe platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

PR tekst

Jedna misao o “Supernova pametna klupa stigla u OŠ „Ratko Mitrović“ u Čačku

  • 19. marta 2021. at 12:37
    Permalink

    Hoće li Đuro postati pametniji ako sedne?

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.