SAJAM ZAPOŠLJAVANJA I STUDENTSKIH PRAKSI

Велико интересовање студената за студентске праксе и запослења

На Факултету техничких наука одржан је традицонални „Сајам запошљавања и студентских пракси“ који Студентски парламент организује већ неколико година. „Сајам запошљавања и пракси“ представља најбољи начин да се студенти боље упознају са различитим реномираним компанијама, њиховим програмима рада, условима за стицање праксе и заснивање радног односа, односно, конкретним потребама послодаваца, када је реч о кадровима и могућностима запошљавања.

Према речима председника Студентског парламента, Уроша Глишић будућим инжењерима представило се 16 компанија из Чачка и других градова

које се баве ИТ технологијама, електроенергетиком и менаџментом.

Наш циљ је да мотивишемо студенте да већ од прве или друге године студија размишљају о запослењу. Сајам је посетило од 500 до 700 колега који похађају ову високошколску установу, а да није оваква епидемиолошка ситуација верујем да би их било још више“ рекао је Глишић.

Представница чачанске компаније „Унипромет“ из људских ресурса, Данијела Живковић каже да је понуда ове фирме велика.

Студенти могу да аплицирају за позиције машинског, саобраћајног и електро-инжењера. Сматрам да је то за њих веома атрактивно. Такође, презентујемо и нашу ИТ службу где они могу да обављају стручну праксу и отворени смо за сваку сарадњу са младим стручњацима“, рекла је Живковић.

За могућности запошљавања у компанијама које су учествовале на Сајму подједнако интересовање су показали студенти са свих студијских програма и са различитих година студирања. Они, који студије приводе крају, више су се распитивали за могућност запослења, а они млађи – за стицање праксе у радном окружењу, што би им, свакако, трасирало пут ка бржем проналажењу посла након стицања диплома.

Ово је идеална прилика за студенте и компаније да успоставе међусобни однос и попричају о стручној пракси и запослењу будућих инжењера после завршених студија.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.