SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom pronalaženja narkotika u dvorištu Regionalnog centra

Povodom pronalaženja narkotika u dvorištu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, juče, 15. marta 2018. godine, na inicijativu gradonačelnika, održana je sednica Saveta za javni red i mir grada Čačka.

ILUSTRACIJA

Na sednici su doneti sledeći zaključci i predlozi:

– U saradnji sa Policijskom upravom Čačak i Školskom upravom finansirati otvaranje monitoring centra u Policijskoj upravi Čačak u kojem bi bili umreženi svi video nadzori osnovnih i srednjih škola iz kojeg će policijski službenici pratiti dešavanja u školama i neposrednom okruženju i pravovremeno reagovati.

– Da se u saradnji sa Školskom upravom intenziviraju predavanja učenicima i roditeljima o pogubnom uticaju droge kako na zdravlje, tako i na porodice zavisnika, s tim što će se na osnovu rezultata naučnih istraživanja dopuniti novim metodologijama u sprečavanju bolesti zavisnosti.

– Neophodno je povećati broj školskih policajaca, u skladu sa mogućnostima Policijske uprave.

U toku današnjeg dana, 16. marta 2018. godine, održana je još jedna sednica kojoj su, osim članova Saveta, prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola iz Čačka, načelnici Školske i Policijske uprave i predstavnici lokalne samouprave na kojoj su im predstavljeni zaključci i predlozi sa jučerašnje sednice Saveta.

Konstatovano je da informacije koje su objavljene u pojedinim sredstvima javnog informisanja nisu potpuno tačne. Droga je pronađena na prostoru Parka znanja, a ne u dvorištu Tehničke škole a da su zaposleni OŠ „Vuk Karadžić“ po hitnom postupku preduzeli sve aktivnosti u skladu sa procedurom i uz saradnju sa predstavnicima Policijske uprave u Čačku, koja preduzima sve mere na rasvetljavanju ovog slučaja.

Prisutni direktori osnovnih i srednjih škola su istakli izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom Čačak i lokalnom samoupravom. Na današnjoj sednici su definisani sledeći zaključci:

– Da škole dostave lokalnoj samoupravi izveštaje o stanju opreme za video nadzor i osvetljenje školskih dvorišta.

– Da se pristupi formiranju monitoring centra pri Policijskoj upravi Čačak, a na osnovu pozitivnih primera drugih lokalnih samouprava, pri čemu će Grad pružiti finansijsku podršku.

– Istaknut je veliki značaj i doprinos školskih policajaca pa je potrebno povećati njihov broj što će Policijska uprava Čačak, u skladu sa svojim mogućnostima, realizovati.

Iz Kabineta gradonačelnika

Jedna misao o “SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom pronalaženja narkotika u dvorištu Regionalnog centra

  • 16. marta 2018. at 16:07
    Permalink

    Istina je da su zaposleni, zapravo dežurni nastavnik, u OŠ „Vuk Karadžić“, poslali decu da donesu pakete sa drogom!!!
    Tako, juče, reče i direktor navedene škole!

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *