„Slika puna reči”: Završena letnja umetnička radionica za decu

Čačak – Gradska biblioteka je od 17. do 27. juna realizovala letnju umetničku radionicu za decu sa ciljem da najmlađi sugrađani izraze svoje ideje, misli i osećanja putem procesa stvaranja umetničkog dela, ali i da sebe sagledaju kao potencijalne stvaraoce, a ne samo konzumente. Na radionici pod nazivom „Slika puna reči” učestvovalo je 22 osnovnoškolca, a vodila ju je Olga Glišin, akademski slikar.

Tokom dve sedmice na četiri radionice, u trajanju od po tri sata, mladi radioničari su prolazili kroz proces stvaranja jedinstvenih autoportreta, onih u kojima su sjedinjeni slika i reč u originalnoj likovnoj celini.

Uz pomoć voditelja radionice, projektovali su sopstvene figure u prirodnoj veličini na hamer, a potom su, koristeći različite likovne elemente i tehnike, izgradili svako svoju autentičnu priču.

Osim toga, uz pomoć bibliotekara Odeljenja za decu i mlade, radioničari su tragali za knjigama i tekstovima koji ih inspirišu, pokreću, koji oslikavaju rečima njihov svet, razmišljanja, ideje i osećanja.Ti tekstovi su pretočeni u sliku i postali su deo vizuelne celine.

Radovi nastali na radionici „Slika puna reči” biće izloženi na tradicionalnoj završnoj svečanosti „Leta u Biblioteci 2019”.

PressLider / Biblioteka

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *