Studenti danas polagali prijemni ispit na VŠTSS u Čačku, ostalo slobodnih mesta na budžetu

Čačak – Danas je na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku polaganjem prijemnog ispita jubilarna, 60. generacija studenata započela studije u ovoj visoko obrazovnoj ustanovi.

„Danas u našoj školi 152 studenta polaže prijemni ispit. Ove godine postoji 260 budžetskih mesta, pa bih iskoristio priliku da uputim poziv studentima iz Čačka da iskoriste šansu i ono što smo im ovde omogućili, da studiraju na budžetu u svom gradu. Na njima je da pokušaju, a mi smo tu da im pomognemo da steknu znanja i da se što kvalitetnije uključe na tržište rada“, rekao je direktor VŠTSS profesor dr Dragan Brajović.

Direktor VŠTSS profesor dr Dragan Brajović

Prema njegovim rečima drugi upisni rok je u septembru, a svi oni koji su položili u bilo kojoj visoko školskoj ustanovi u Srbiji, sa potvrdom se mogu upisati na VŠTSS u Čačku gde će im se, kako kaže, priznati prijemni ispit i biće rangirani na budžetskim mestima.

„Mi upisujemo studente na 5 studentskih programa sa šest modula. Zainteresovanost je gotovo podjednaka na svim, što nas veoma raduje, jer trajemo i borimo se na tržištu. Za svaki program imamo zainteresovane sudente, a blago prednjače informacione tehnologije i grafička tehnika. Poslednje dve godine smo radili smo i još uvek radimo na osavremenjavanju laboratorija i to nam je jedan od ključnih zadataka na strukovnim studijama kako bi se studentima omogućili što bolje pripreme za stručne prakse“, istakao je Brajović.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *