TRADICIJA: Košarkaška utakmica između učenika i nastavnika

Čačak – Današnji Festival nauke u OŠ „Sveti Sava“ u Atenici završen je košarkaškom utakmicom na parketu fiskulturne sale, gde su, tradicionalno, jednu ekipu činili učenici, a drugu nastavnici i roditelji.

Ovom događaju, koji je izazvao veliko interesovanje, prisustvovali su đaci, nastavnici, ljubitelji igre pod obručima koji su tokom celog susreta gromoglasno navijali za svoje favorite. Susret je završen pobedom starijih i iskusnijih, koji nisu imali ni malo lak zadatak.

Aktiv nastavnika fizičkog vaspitanja bio je organizator ovog susreta sa ciljem da se omasovi sport kod dece.

„Neophodno je adekvatno osmisliti i dozirati sportske aktivnosti, tako da sport deci bude zadovoljstvo, zabava i opuštanje, a ne dodatno opterećenje, izvor nezadovoljstva i frustacija. Zato je važno da sport u startu postane sastavni deo dečjeg života, tim pre što se pokazalo da se ova, jednom stečena navika, održava i u odraslom dobu“, rekao je za PressLider nastavnik fizičkog vaspitanja Ivan Janjić.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider

Ovaj tekst je deo medijskog projekta “Znanju na znanje 2017“ koji PressLider organizuje u okviru konkursa Grada Čačka za osvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017.godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.