Turistička organizacija Čačka jedna od najuspešnijih na izložbi u Leskovcu

Čačak – Uspešan nastup Turističke organizacije Čačka na desetoj „Izložbi suvenira i turističkih publikacija Leskovac 2017“, koja je održana u Leskovačkom kulturnom centru od 8. do 10. novembra.

U Međunarodnoj konkurenciji više od četrdeset takmičara među kojima su bili predstavnici Srbije, Makedonije, Bugarske i Republike Srpske, Turistička organizacija Čačka je bila jedna od najuspešnijih.

Jubilarnu, desetu po redu Izložbu, koju organizuje Turistička organizacija Leskovca pod pokroviteljstvom grada Leskovca, otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Takmičilo se u 11 kategorija:

– Jednolisna turistička publikacija
– Višelisna turistička publikacija do 50 strana
– Turističke publikacije preko 50 strana
– Video publikacije (promo film, reportaža, spot)
– Suvenir
– Upotrebni predmet
– Najoriginalniji eksponat
– Turistički plakat
– Turistička fotografija (kolekcija i pojedinačna turistička fotografija)
– Turistička mapa
– Turistička razglednica

Kriterijumi za ocenjivanje bili su autentičnost, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i opšti utisak, kao i koliko je autentičan način na koji se prikazuje mesto iz koga publikacije i suveniri potiču.

Turistička organizacija Čačka dobila je sledeće nagrade:

Prvu nagradu u kategoriji Turistička fotografija – Kolekcija, (za Kolekciju turističkih fotografija „Boje jeseni“ autora Dragana Đolovića)
Prvu nagradu u kategoriji Turistička mapa (za Turističku mapu Čačka)
Drugu nagradu u kategoriji Suvenir ( za set minijaturnih suvenira autora Nenada Tutunovića)
Treću nagradu u kategoriji Turističke publikacije preko 50 strana (za publikaciju „Upoznaj ptice Ovčarsko-kablarske klisure“)
Treću nagradu u kategoriji Turistička fotografija – Pojedinačna (za fotografiju „Hrast“ autora Slobodana Pajića).

Organizator je za učesnike organizovao izlet i druženje na Vlasinskom jezeru, gde je održano stručno predavanje na temu „Turizam iz perspektive lokalnog turističkog vodiča“,o lokalitetima koji su privukli najveću pažnju kod turista koji su posetili Leskovac, (govorio licencirani turistički vodič, Narodnog muzeja Leskovca, Nebojša Dimitrijević)

Za sve učesnike organizovana je poseta Jašunjskom manastiru Svetog Jovana Preteče, koji je ove godine obeležio pet vekova postojanja.

PressLider / TO Čačak

Ovaj tekst je deo medijskog projekta “Znanju na znanje 2017“ koji PressLider organizuje u okviru konkursa Grada Čačka za osvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017.godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *