Akcija: Do KROVA SVETA za pomoć porodici iz Srbije (VIDEO)

Pomozimo baki Živani Đolović i njenim unucima da saniraju krov nad glavom

Baka Živana Đolović iz sela Gornja Dobrinja kod Požege živi u veoma teškim uslovima. Ono što joj, međutim, još teže pada je što se njeni unuka i unuk koji je ometen u razvoju na pragu života suočavaju sa velikom nemaštinom. Osim bake, deca nemaju nikoga na svetu. Sve troje žive od njene poljoprivredne penzije koja iznosi 10.000 dinara, što je nedovoljno i da se prehrane, a ne da saniraju neuslovni krov nad glavom.

Nada Vitorović, komšinica porodice Đolović obraćala se nadležnim službama i lokalnim vlastima, tražeći da pomognu socijalno ugroženoj deci i baki. Nažalost, reakcija je izostala… Zbog toga se Nada obratila Snežani Radojičić, piscu i svetskom putniku na biciklu koja već neko vreme živi na Dalekom Istoku, a čiji su prijatelji posetili porodicu Đolović i fotografisali kuću.

Snežana je, kao i uvek do sada, odlučila da pomogne – ovog leta će voziti Pamirskim platoom u Tadžikistanu i preći preko prevoja visokog 4.655 metara da bi sakupila 4.655 $ za sanaciju kuće porodice Đolović.

Za one koji ne znaju – Pamir hajvej je drugi najviši autoput na svetu, s tim što bi reč „autoput“ trebalo shvatiti uslovno, budući da većom dužinom ne postoji asfalt i da i put i predeli kroz koje prolazi više liče na Mesečevu površinu, nego na zemaljske pejzaže.

– Nedeljama se neću spuštati sa visina iznad 3.500 metara, preći ću desetak prevoja preko 4.000 metara, kao i najviši vrh, Aikbaikal, koji se nalazi na 4.655 metara nadmorske visine – najavila je Radojičićeva na svom blogu.

Ona, ujedno, poziva sve ljude dobre volje da se uključe u prikupljanje sredstava za sanaciju kuće porodice Đolović.

– Svaki dinar, svaki cent biće prosleđen baki Živani. Troškove moje ture pokrivam sama, a sve što se sakupi tokom ove vožnje, sve do zadnje pare namenjeno je porodici Đolović – ističe Snežana.

Dinarske uplate možete izvršiti direktno na račun Živane Đolović u Intesa Banci:

160-5300101988025-75

Za devizne uplate, kliknite OVDE

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa porodicom Đolović kako biste im ponudili neki drugi vid pomoći, pozovite baka-Živaninu komšinicu Nadu Vitorović na broj

+381-60-35-6611

Snežana Radojičić dodaje da je svaka vrsta pomoći porodici Đolović dobrodošla:

– Ne mora to da bude novčana pomoć. Možda možete da ustupite građevinski materijal, ili da uradite nešto na kući bez nadoknade, ili da Dušanu nađete kakav-takav posao…

Redakcija Našeg Biroa poziva sve ljude dobre volje širom sveta da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu baki Živani Đolović i njenim unucima da saniraju krov nad glavom.

Da najzad imaju kupatilo.

Da osete da nisu sami na svetu.

Da život ne mora da bude težak i tužan.

Jer – NIJE. A do te promene Đoloviće deli samo mrva dobročinstva koju svako od nas može da pruži.

NAŠ BIRO

Jedna misao o “Akcija: Do KROVA SVETA za pomoć porodici iz Srbije (VIDEO)

  • 2. septembra 2017. at 22:08
    Permalink

    žalosno :’-( toje porodica bedna jedna od njih. a kolikoih ima još! i jasam jedna od njih…

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *