Izbor najboljeg zeta na „Limskim darovima“

Prvog vikenda avgusta, već po tradiciji, Prijepolje će biti domaćin turističko – zabavne manifestacije „Limski darovi“.

Ova jednodnevna manifestacija na obali Lima ispod novog mosta naizgled je obična sa ciljem da zabavi i promoviše ovaj kraj Srbije – posetioce očekuje memorijalni turnir u odbojci na pesku “Radomir Lale Moračanin“, izbor najbolje riblje čorbe… a zatim ZETOVIJADA!

Posebnost ove manifestacije ogleda se u tome što su Prijepoljci odlučili da odaju priznanje najboljim prijepoljskim zetovima.

Ovaj jedinstveni konkurs tj. takmičenje nesvakidašnji je događaj u Srbiji koji privlači pažnju brojnih turista kao i stanovnika ovog dela naše zemlje.

Svake godine u avgustu, zetovi iz raznih krajeva sveta okupe se u Prijepolju i bore za titulu.

Da priča bude šaljiva, postavljeni su kriterijumi na osnovu kojih se i pravi izbor:

-privrženost tazbini,
-preporuke tašte koja daje konačnu odluku…

Jedinstveno zvanje “Naj-prijepoljski zet godine” do sada je ponelo oko 40 gospodina oženjenih Prijepoljkama. Ima ih iz svih delova sveta, različitih su zanimanja, ali imaju i jednu zajedničku crtu: odani su taštama i rodnom gradu njihovih izabranica.

Titulu “Naj-prijepoljskog zeta” prethodnih godina poneli su poznati biznismeni, glumci, sportisti, umetnici i poznate ličnosti. Među titularima su najbrojniji Srbi, državljani BiH i Crnogorci, ali ovim prestižnim priznanjem mogu se pohvaliti i državljani Italije, Norveške, Švedske, SAD, Nemačke, Francuske i Švajcarske.

Među “Naj-zetovima Prijepolja” su Petar Lubarda, Milutin Mišić i Petar Kralj.

Prijepolje nudi mogućnosti za prijatan odmor i sve vrste običnih i neobičnih sportova, među kojima paraglajding, raftnig, planinarenje… Pozivom „Siđi do reke“, prvog vikenda avgusta organizatori Udruženje „Limski darovi“ i udruženje „Mladi i talentovani -MIT” pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Prijepolje pozivaju vas da budete učesnici ove jedinstvene manifestacije, zabavite se i upoznate sve lepote ovog kraja.

Opanak.rs

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.