Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Apel Komunalne policije: „Komunalcu“ neophodna nova vozila

Milena Jovanović, načelnica Komunalne policije u Čačku, apelovala je juče na gradsku vlast da Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ odobri sredstva za kupovinu novih vozila

Vozilo JKP „Komunalac“, foto: PressLider

Komunalna policija u Čačku pisanim ili usmenim obraćanjem redovno upozorava Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ na prepunjene kontejnere. Milena Jovanović, načelnica čačanske Komunalne policije, naglašava da upravo zbog potrebe održavanja urednog izgleda grada Komunalna policija poseduje plan „Komunalca“ za pražnjenje posuda za smeće na celoj teritoriji Čačka, piše Dženarika info.

Ne mogu da kažem da mi prepunjene kontejnere tretiramo kao prekršaj, nego samo redovno obaveštavamo Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ o potrebi naknadnog pražnjenja nekog kontejnera na određenoj lokaciji. Međutim, njihov izgovor, da tako kažem, uvek je da nemaju dovoljan broj kamiona ada su i oni koje imaju dotrajali. Moram da priznam da je to činjenica jer sam se i sama u to uverila na terenu. Vozila „Komunalca“ cure i uglavnom su na popravci. Zbog toga apelujem na grad i na Gradsko veće da se i o tome povede računa i da se „Komunalcu“ nabave novi kamioni, kaže Jovanović.

Korektna saradnja

Načelnica čačanske Komunalne policije kaže da sa svim javnim preduzećima i ustanovama moraju da sarađuju, na šta ih obavezuje nekoliko gradskih odluka i ističe da sa svima uglavnom imaju dobru saradnju. Ipak, ona se ovoga puta ipak posebno fokusirala na Javno komunalno preduzeće „Komunalac“.

Kada njihovo vozilo treba da priđe kontejneru da bi ga ispraznilo, a to ne može da učini zbog parkiranih vozila, osim Saobraćajne policije oni pozivaju i nas na asistenciju i reakciju. Takođe, kontrolisali smo prodaju poljoprivrednih proizvoda i uspostavljanje kvantaške pijace na prostoru pijace u Ljubiću, kontrolisali plaćanje pijačne usluge i zakupa mesta u vreme održavanja vašara, ali i u vreme prodaje drva. „Komunalac“ obaveštavamo i o pojavama ili proširenjima divljih deponija i o lokacijama na kojima su zatečene uginule životinje, sa ciljem neškodljivog uklanjanja. Sve u svemu, smatram da korektno sarađujemo, rekla je Jovanović.

Izvor: Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.