Biblioteka na DUK FESTIVALU: Dvodnevna HUMANITARNA prodaja knjiga

Čačak – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ učestvuje svojim programima na trećim Danima urbane kulture u Čačku (11-13. avgust), čime se nastavlja uspešna saradnja od ranijih godina sa udruženjima Alternativa za Čačak i Dani urbane kulture.

Foto: PressLider

Prvog dana u vremenu od 17 do 20 časova Dečje odeljenje Biblioteke organizuje radionicu izrade graničnika za knjige (bukmarkera).

Drugog dana festivala, u subotu 12. avgusta u vremenu od 17 do 20 časova , Gradska biblioteka po prvi put u Čačku organizuje Živu biblioteku u saradnji sa kancelarijom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije i Danima urbane kulture.

Foto: PressLider

Projekat „Ne ceni knjigu po koricama – Živa biblioteka u Srbiji“ sprovodi se u Srbiji od 2012. godine pod pokroviteljstvom Saveta Evrope u Beogradu, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Koordinator projekta od 2014. godine je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Cilj projekta Živa biblioteka je u suzbijanju diskriminacije u društvu i otvaranju dijaloga, podsticanju razumevanja i tolerancije.

Građani Čačka i posetioci festivala DUK će 12. avgusta na prostoru pored Skejt parka i Gradskog bedema moći umesto papirnih da iznajme žive knjige, odnosno pojedince koji će govoriti o temama nasilja u porodici, suicida, nezbrinutih osoba, samohranog roditeljstva, feminizma, problemima slepih i slabovidih osoba itd.

Kao i 2016. godine, Biblioteka će na Danima urbane kulture organizovati dvodnevnu humanitarnu prodaju rashodovanih knjiga i sopstvenih izdanja u cilju pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Sofija Majstorović iz Zablaća kod Čačka je rođena 15. maja 2017. godine Retinoblastom (maligni tumor oka) joj je dijagnostikovan 7. jula 2017. u Beogradu.

Potrebno je lečenje u Švajcarskoj, gde su lekari konstatovali tumor u oba oka i nadaju se da će sve proći sa jednom hemoterapijom. Ako se tumori budu povlačili, radiće joj lasersku intervenciju.

Pored daljih medicinskih tretmana koji su izvesni i odlaska u Lozanu već 17. avgusta 2017, mala Sofija će sve do 5 godine morati da ide na redovne kontrole i terapije.

Pomozimo da Sofija ima srećno i zdravo detinjstvo!

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.