„Čačak posetilo 146 hiljada domaćih i 46 hiljada stranih turista tokom prošle godine“

Čačak – Danas je održana 102. Sednicu gradskog veća grada Čačka sa na kojoj je razmatrano 9 tačaka  dnevnog reda.

“One tačke koje su odredile ovu sednicu u ovako posebnim uslovima, vanrednom stanju, jeste memorandum sa Komeserijatom za izbeglice za 28 ari gradskog zemljišta na Ljubić keju. Nadamo se da će taj projekat kada prođe omogućiti da se izgradi stambena zgrada za 25 domaćinstava, a to su prognana i raseljena lica sa prostora Bosne i Hercegovine i Hrvatske u periodu od 1991. do 1992. Godine. Posle 6 meseci stanovanja imaju i mogućnost otkupa tih stanova po veoma povoljnim uslovima”, rakao je gradonačelnik Milun Todorović.

Na današnoj sednici GV izveštaj za 2019. godinu podneli su TO Čačak, Galerija Nadežda Petrović kao i Centar za usavršavanje Čačak.

“Danas je 105 godina od smrti čačanske slikarke Nadežde Petrović. Direktor Galerije je dao iscrpan izveštaj o aktivnostima iz prošle godine. Ono što je intersantno za TO Čačak je da smo imali 192 hiljade noćenja u prošlo godini, što je za 10 hiljada više nego u 2018. godini. Od toga 146 hiljada domaćih i 46 hiljada stranih turista. Turistički potencijal Čačka je zaista ogroman, oko 48 hiljada stranih turista je evidentirano u Ovčar Banji”, istakao je Todorović.

Gradonačelnik je dodao da je odluka Gradskog veća da se iznos od 2 miliona dinara opredeli za neophodnu opremu za zdravstvene ustanove u Čačku.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.