Doneta odluka o podeli paketa socijalne pomoći najugroženijim porodicama

Čačak – Štab za vanredne situacije grada Čačka na današnjoj sednici doneo je nekoliko mera poštujući i mere donete od strane Vlade Srbije.

“Jedna od tih mera je donošenje odluke o podeli 1500 paketa socijalne pomoći. To su paketi u kojima su prehrambeni proizvodi i lična higijena, dakle sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu. Krenućemo prvo sa 1500 porodica koje su socijalno najugroženije, hraniteljske porodice i one familije koje u domaćinstvu nemaju ni jednog zaposlenog člana. Centar za socijalni rad će biti nosilac ove aktivnosti, a već od ponedeljka kreće isporuka na kućnu adresu uz pomoć oko 200 volontera Civilne zaštite”, rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima sledeći korak je da lica koja imaju penziju do 15 hiljada dinara dobiju paket pomoći.

“Po našem saznanju u kontaktu sa fondom PIO  to je oko 6800 penzionera. Radićemo zajedno sa privredom, koja je i donirali ovih 1500 paketa, zajedno sa privrednicima ne samo iz Čačka, već iz cele Srbije koji pomažu da po istom principu podelimo i ovih oko 7000 paketa. Onda idemo korak dalje, paketi će se dodeljivati onim penzionerima sa primanjima do 20 hiljada dinara, kao i poljoprivrednim penzionerima”, rekao je Todorović dodajući da se nada da će se to brzo i uspešno završiti uz pomoć volontera, sportista i privrede.

Gradonačelnik je istakao da u gradu ima 720 i više korisnika narodne kuhinje.

“Crveni krst distribuira na 5 lokacija, a i tu imamo velike humaniste i ljude koji pomažu u ovim teškim trenutcima”, kazao je on.

PressLider

Jedna misao o “Doneta odluka o podeli paketa socijalne pomoći najugroženijim porodicama

  • 22. aprila 2020. at 12:45
    Permalink

    Šta bi sa tim paketima pomoći penzionerima čije su penzije manje od 20 hiljada dinara. Ništa!

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.