Filmski program Doma kulture

„ZEMLJA BOGOVA“

Subota-ponedeljak 22-24. april
Velika sala u 18:00

Dev Bhoomi, Indija, Srbija 2016, 93′
Nakon dugog odsustva, Rahul se vraća iz Engleske u svoje selo na Himalajima. To prouzrokuje pometnju među seljanima, koji mu nisu oprostili grehe iz prošlosti. Rahul mora da se suoči sa svetom punim predrasuda, u kome žene nemaju pravo da odlučuju o vlastitim sudbinama.
Režija: Goran Paskaljević
Uloge: Viktor Banerdži, Getandžali Tapa, Utara Baokar

„MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA“

Subota-ponedeljak 22-24. april 
Velika sala u 16,00

Ma vie de courgette, Švajcarska, Francuska, 2016, 66’
Devetogodišnji Ikar ostaje bez majke nakon čega sirotište postaje njegov novi dom. Kao novajlija sa neobičnim nadimkom “Tikvica”, on postaje laka meta dežurnog dečaka siledžije u domu. Iako mu je od majke alkoholičarke ostao samo nadimak, a detinjstvo obeleženo tragedijom i samoćom, “Tikvica” nije klonuo duhom. On saznaje da su i druga deca u domu doživela slična traumatična iskustva, tako da će on i njegovi novi drugovi naučiti da nesreća ne mora konačno da definiše nečiji život, što postaje i neophodna poruka za sve nas.
SINHRONIZOVAN
Režija: Klod Bara
Uloge: Vuk Bulatović, Marko Vukomanović, Marija Simović, Ivan Pavličić, Dimitrije Nikolić, Ivona Ilić, Katarina Kovačević, Dragan Vujić Vujke, Dušica Novaković.

„OSLOBOĐENJE SKOPLJA“

Subota-ponedeljak 22-24. april 
Velika sala u 20:00

Osloboduvanje na Skopje, Makedonija, Hrvatska, Finska, 2016, 110′
Ratna ljubavna priča između Makedonke i nemačkog vojnika tokom Drugog svetskog rata, viđena očima dečaka Zorana koji odrasta u Skoplju okupiranom od strane Nemaca i Bugara.
Režija: Danilo Šerbedžija, Rade Šerbedžija
Uloge: Deniz Abdula, Kire Acevski, Stefan Arsić, David Todosovski, Hristina Dimovska, Rade Šerbedžija, Nikola Ristanovski, Nebojša Glogovac

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.