Knjiga o bitki na Košarama: „63. Trenutak večnosti“ u Domu kulture

Čačak – Knjiga srpskog književnika Momčila Minića „63. Trenutak večnosti“ biće promovisana danas, 04. novembra, u maloj sali Doma kulture u 17 časova.

To je knjiga o vernosti, hrabrosti i žrtvi. Ujedno, to je jedna od onih neispričanih priča iz rata od koje se istovremeno i ledi krv, ali i izaziva strahopoštovanje.

Momčilo Minić je veteran i pripadnik legendarne 63. padobranske jedinice vojske, koji je prošao sva ratišta u bivšoj Jugoslaviji.

Roman Momčila Minića „63. Trenutak večnosti“ donosi autentične priče o borbama koje su pripadnici elitne 63. padobranske brigade vodili na Junačkim planinama u rejonu Košara, tokom Nato bombardovanja 1999. godine.

Pored događaja u kojima je sam autor učestvovao, u romanu je i dvadesetak priča njegovih saboraca iz padobranske brigade.

Za događaje opisane u ovom romanu 63. padobranska brigada odlikovana je najvišim ordenom koji dodeljuje država Srbija, “ORDENOM NARODNOG HEROJA”.

Na promociji knjige govoriće: Vidoje Kovačević, načelnik Štaba 63. padobranske brigade, učesnik bitke na Košarama, Vladimir Knežević, veteran 63. padobranske brigada, učesnik bitke na Košarama, Predrag Diković, veteran 63. padobranske brigade, učesnik bitke na Košarama i  autor romana Momčilo Minić, veteran 63. padobranske brigade, učesnik bitke na Košarama.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.