Krupanj deo 55. Srpske slagalice

KRUPANJ – Ove nedelje projekat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave „Srpska slagalica“ dopunjen je sa još jednim svojim delom – opštinom Krupanj, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave.

krrr (1)

Foto: aurora.ekof.bg.ac.rs

Episkop Lavrentije je u Krupnju priveo kraju izgradnju Manastira Svete Trojeručice Hilandarske u okviru kojeg je i Dom srpske poezije, posvećeno našoj istaknutoj pesnikinji Desanki Maksimović, a koje će skupljati pesnike, ljubitelje poezije, poštovaoce našeg bogatog, ne samo literarnog, nasleđa.

krrr22 (1)

Foto: Petar Stojanović

Ovo je 55 nedelja kako Ministarstvo predstavlja opštine i gradove Republike Srbije na svojevrstan način: znamenitu ličnost, istorijat glavne zgrade – uprave, preduzetnički duh, kulturna dešavanja i recept tog kraja. Lokalne samouprave iskoristile su ovaj besplatan mehanizam da se predstave na internet prezentaciji koja je vidljiva ne samo na sajtu Ministarstva, već i na mnogim partnerskim prezentacijama: privrednim, turističkim i nevladinim organizacijama.

krrr333 (1)

Foto: aurora.ekof.bg.ac.rs

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički došla je na ovu ideju kako bi se stvorilo jedno mesto na kome bi, kako naši građani, tako i stranci, budući da je prezentacija dvojezična, poželeli da upoznaju bliže našu lepu zemlju, bogatom istorijom i kulturom.

„Srbija nije samo njen glavni grad. Svi treba da imaju jednake šanse“, bio je lajt-motiv Udovički tokom pozivanja lokalnih vlasti da se priključe promociji.
Saznajte više zanimljivosti o našoj zemlji na www.serbianpuzzle.rs.
Izvor: Kuća Dobrih Vesti/ Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.