Na terenima SC „Mladost“ počela Humanitarna univerzitetska nedelja sporta

Čačak – Danas je na terenima SC“ Mladost“ počela Humanitarna univerzitetska nedelja sporta koju organizuje Studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka u Čačku uz podršku Univerziteta u Kragujevcu. Učešće su uzeli studenti 8 fakulteta, a prihod od kotizacija učesnika biće upućen u humanitarne svrhe.

Dekan Fakulteta Tehničkih nauka u Čačku, Danijela Milošević

„Veoma smo ponosni što je ideja koja je ponikla od naših studenata pre pet godina danas prerasla u univerzitetsku manifestaciju. Sada je učešće uzelo osam fakulteta Kragujevačkog univerziteta. Drago nam je što se naši studenti bave sportom i razvijaju duh i um“, rekla je prilikom otvaranja profesor Danijela Milošević, dekan Fakulteta Tehničkih nauka u Čačku.

Prof. dr Nenad Filipović, rektor Univeziteta u Kragujevcu istakao je da je ovo odlična prilika da se mladi druže i da se fakulteti međusobno više povežu.

Prof. dr Nenad Filipović, rektor Univeziteta u Kragujevcu

„Univerzitet u Kragujevcu nema fakultet za sport, međutim, smatram, da je ova manifestacija uvod da oformimo jedan poseban smer, ili čitav fakultet, za sada ne znamo. Postoji potreba za tako nešto“, kazao je Filipović.

Pomićnik gradonačelnika, Miroslav Petkovič, istakao je da Grad ima sjajnu asradnju sa visokoškolskim ustanovama i Univerzitetom u Kragujevcu koju će, kako kaže, proširivati.

Miroslav Petković

„Kada mladi ljudi, intelektualci, koji će u budućnosti predvoditi ovu zemlju organizuju ovako nešto sasvim je bilo razumljivo da i Grad Čačak pruži podršku. Nama je najvažnije da ovi studenti, kada završe fakultete, ostanu u našem gradu, razvijaju ga, jer oni jesu budućnost Čačka, a on je grad budućnosti u našoj zemlji“, rekao je Petković.


Potpredsednik Studenskog parlamenta Uiverziteta u Kragujevcu, ilija Petrović, izrazio je svoje zadovoljstvo što se na ovaj način pomaže deci koja imaju određene probleme.

„Na ovaj način se trudimo da promovišemo zdrav život, bavljenje sportom i pozivmo na humanost. Za sada još nije odlučeno kome će prikupljena sredstva biti opredeljena. Takmičenja su u fudbalu, košarci, odbojci, između dve vatre, PeSu i šahu. Očekujemo od 600 do 700 učesnika“, naglasio je predsednik Studentkog parlamenta FTN u Čačku, Uroš Glišić.

On je iskazao zahvalnost onima koji su im izašli u susret i pomogli u organizaciji manifestacije.

„Pomogla nam je čipsra Čips vej, studentski restoran nam je izašao u susret sa besplatnim obrocima. Univerzitet je organizovao besplatan prevoz. Svi su prepoznali značaj ove manifestacije i želeli su da nam izađu u susret“, istakao je Glišić.

 

PressLider  / M. Trmčić

Foto: D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *